Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Без конфликт на интереси при Доган, реши ВАС

Автор: "PoligrafF", от 14.02.2011 6
Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган, това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации. Освен това ВАС осъди и Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв.

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган, това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от него хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации. Освен това ВАС осъди и Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. 

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г. Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

Решението на съда:

”Оставя в сила решение № 12053 от 18.10.2010 год., постановено по адм.д. № 9660/ 2010 год. на тричленен състав на Върховния административен съд, с което е отхвърлено искането за установяване на конфликт на интереси по отношение на народния представител Ахмед Демир Доган, направено с доклад на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при Народното събрание, приет с решение по протокол № 32 от 30.07.2010 год.

Изменя решение № 12053 от 18.10.2010 год., постановено по адм.д. № 9660/ 2010 год. на тричленен състав на Върховния административен съд в частта за разноските, като осъжда Народното събрание на Република България да заплати на Ахмед Демир Доган от гр. София направени по делото разноски допълнително в размер на 300 лв. (триста лева).

Решението е окончателно.”

Добави в Svejo

Коментари (6)

А не, 14.02.2011, 12:52
То бива бива,ама това наистина на нищо не прилича,невинен бил.....
Дани, 14.02.2011, 12:55
Е нямам думи в какъв абсурд живеем. Довечера като се прибера в къщи започвам да стягам куфарите!
Анонимен, 14.02.2011, 12:57
Да живее братската дружба между Сопола, Гоце и неговите предани съдии.
Дида, 14.02.2011, 13:02
Защо не вземат медал да му дадат на тоя. Пък и паметник можем да му направим. Пощенски марки с лика му да издадем - то бива бива ама такова безхаберие и явна пристрастност от съдебни магистрати бива ли?!! Те светец ще го изкарат още малко. А СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С това създадине - грешка на прирлодата.
Гоце, 14.02.2011, 13:04
Браво на платените компетентни органи излезли с това становище.....думи нямам,всичките съдии трябва да ги махнат,достатъчно са компроментирани..... По нито едно важно дело не могат да отсъдят реално,само пари и власт пребират под масата !!!!
Анонимен, 14.02.2011, 13:06
КОЙ БЪЛГАРИН НЕ СЕ ЧУВСТВА ОМЕРЗЕН ОТ ТОВА РЕШЕНИЕ? САМО ПЛАТЕНИ ПОДЛОГИ И ПРИПОЗНАЛИ СЕ ОТРЕПКИ МОЖЕ ДА СА ДОВОЛНИ ОТ ТОВА РЕШЕНИЕ! ПРОДАЖНИ СЪДИИ А НЕ НЕЗАВИСИМИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСИТЕ ИНТЕРЕСИ ТОВА НЕ Е КЛЕЙМО -ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА НАШИТЕ СЪДИИ

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или