Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Без конфликт на интереси при Доган, реши ВАС

Автор: "PoligrafF", от 14.02.2011 6
Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган, това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации. Освен това ВАС осъди и Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв.

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган, това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от него хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации. Освен това ВАС осъди и Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. 

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г. Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

Решението на съда:

”Оставя в сила решение № 12053 от 18.10.2010 год., постановено по адм.д. № 9660/ 2010 год. на тричленен състав на Върховния административен съд, с което е отхвърлено искането за установяване на конфликт на интереси по отношение на народния представител Ахмед Демир Доган, направено с доклад на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при Народното събрание, приет с решение по протокол № 32 от 30.07.2010 год.

Изменя решение № 12053 от 18.10.2010 год., постановено по адм.д. № 9660/ 2010 год. на тричленен състав на Върховния административен съд в частта за разноските, като осъжда Народното събрание на Република България да заплати на Ахмед Демир Доган от гр. София направени по делото разноски допълнително в размер на 300 лв. (триста лева).

Решението е окончателно.”

Добави в Svejo

Коментари (6)

А не, 14.02.2011, 12:52
То бива бива,ама това наистина на нищо не прилича,невинен бил.....
Дани, 14.02.2011, 12:55
Е нямам думи в какъв абсурд живеем. Довечера като се прибера в къщи започвам да стягам куфарите!
Анонимен, 14.02.2011, 12:57
Да живее братската дружба между Сопола, Гоце и неговите предани съдии.
Дида, 14.02.2011, 13:02
Защо не вземат медал да му дадат на тоя. Пък и паметник можем да му направим. Пощенски марки с лика му да издадем - то бива бива ама такова безхаберие и явна пристрастност от съдебни магистрати бива ли?!! Те светец ще го изкарат още малко. А СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С това създадине - грешка на прирлодата.
Гоце, 14.02.2011, 13:04
Браво на платените компетентни органи излезли с това становище.....думи нямам,всичките съдии трябва да ги махнат,достатъчно са компроментирани..... По нито едно важно дело не могат да отсъдят реално,само пари и власт пребират под масата !!!!
Анонимен, 14.02.2011, 13:06
КОЙ БЪЛГАРИН НЕ СЕ ЧУВСТВА ОМЕРЗЕН ОТ ТОВА РЕШЕНИЕ? САМО ПЛАТЕНИ ПОДЛОГИ И ПРИПОЗНАЛИ СЕ ОТРЕПКИ МОЖЕ ДА СА ДОВОЛНИ ОТ ТОВА РЕШЕНИЕ! ПРОДАЖНИ СЪДИИ А НЕ НЕЗАВИСИМИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСИТЕ ИНТЕРЕСИ ТОВА НЕ Е КЛЕЙМО -ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА НАШИТЕ СЪДИИ

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или