Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Без нова улица в "Изгрев", жителите на комплекса не искали

Автор: "PoligrafF", от 30.05.2017 0
Проектът беше представен на обществено обсъждане през април и предизвика остри спорове и дори физически сблъсък между гражданите.

Третият етап от ул. “Георги Калоянчев” в “Изгрев” няма да бъде реализиран, заради категорично изразеното нежелание от жителите на комплекса, информират от пресцентъра на Общината. Проектът беше представен на обществено обсъждане през април и предизвика остри спорове и дори физически сблъсък между гражданите. 

Заради създалото се напрежение и с цел да проучи нагласите на жителите на “Изгрев” към проекта, от Общината подготвиха представително социологическо проучване, което трябваше да стартира на 30 май. Междувременно постъпиха жалби от живеещите в блокове 27, 27 б, 28, 28 А, подкрепени със стотици подписи, в които гражданите изразяват несъгласието си с проекта.

Поради тази причина бяха прекратени всякакви дейности по изграждането на нова улица в к-с “Изгрев”. Вместо това, средствата ще бъдат пренасочени към други инфраструктурни подобрения в комплексите и кварталите на града, посочват от Общината. До този момент на трасето са извършени само проучвателни изкопни работи, следите от които ще бъдат заличени.

Основните аргументи в полза на изграждане на улица между кръстовището със светофарна уредба по ул. “Георги Калоянчев” и бул. “Димитър Димов” в “Изгрев”, бяха свързани с повишаване безопасността на движението, нов вход/изход за комплекса, регламентиран автомобилен достъп до прилежащите жилищни сгради, запазване на зелените площи и изграждането на нови паркоместа. В момента за достъп до прилежащите жилищни блокове и болници се използва асфалтова алея с малка широчина и това създава конфликтни точки между пешеходци и МПС.

Разминаването и паркирането на автомобилите често става през зелените площи. Според проекта, по дължината на новата улица трябваше да бъде изграден крайуличен паркинг за успоредно паркиране, паркинг пред бл. 183, както и ново улично осветление, предпазен парапет около детската площадка и засаждане на нова дървесна и храстова растителност.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или