Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Без нова улица в "Изгрев", жителите на комплекса не искали

Автор: "PoligrafF", от 30.05.2017 0
Проектът беше представен на обществено обсъждане през април и предизвика остри спорове и дори физически сблъсък между гражданите.

Третият етап от ул. “Георги Калоянчев” в “Изгрев” няма да бъде реализиран, заради категорично изразеното нежелание от жителите на комплекса, информират от пресцентъра на Общината. Проектът беше представен на обществено обсъждане през април и предизвика остри спорове и дори физически сблъсък между гражданите. 

Заради създалото се напрежение и с цел да проучи нагласите на жителите на “Изгрев” към проекта, от Общината подготвиха представително социологическо проучване, което трябваше да стартира на 30 май. Междувременно постъпиха жалби от живеещите в блокове 27, 27 б, 28, 28 А, подкрепени със стотици подписи, в които гражданите изразяват несъгласието си с проекта.

Поради тази причина бяха прекратени всякакви дейности по изграждането на нова улица в к-с “Изгрев”. Вместо това, средствата ще бъдат пренасочени към други инфраструктурни подобрения в комплексите и кварталите на града, посочват от Общината. До този момент на трасето са извършени само проучвателни изкопни работи, следите от които ще бъдат заличени.

Основните аргументи в полза на изграждане на улица между кръстовището със светофарна уредба по ул. “Георги Калоянчев” и бул. “Димитър Димов” в “Изгрев”, бяха свързани с повишаване безопасността на движението, нов вход/изход за комплекса, регламентиран автомобилен достъп до прилежащите жилищни сгради, запазване на зелените площи и изграждането на нови паркоместа. В момента за достъп до прилежащите жилищни блокове и болници се използва асфалтова алея с малка широчина и това създава конфликтни точки между пешеходци и МПС.

Разминаването и паркирането на автомобилите често става през зелените площи. Според проекта, по дължината на новата улица трябваше да бъде изграден крайуличен паркинг за успоредно паркиране, паркинг пред бл. 183, както и ново улично осветление, предпазен парапет около детската площадка и засаждане на нова дървесна и храстова растителност.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или