Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Без нова улица в "Изгрев", жителите на комплекса не искали

Автор: "PoligrafF", от 30.05.2017 0
Проектът беше представен на обществено обсъждане през април и предизвика остри спорове и дори физически сблъсък между гражданите.

Третият етап от ул. “Георги Калоянчев” в “Изгрев” няма да бъде реализиран, заради категорично изразеното нежелание от жителите на комплекса, информират от пресцентъра на Общината. Проектът беше представен на обществено обсъждане през април и предизвика остри спорове и дори физически сблъсък между гражданите. 

Заради създалото се напрежение и с цел да проучи нагласите на жителите на “Изгрев” към проекта, от Общината подготвиха представително социологическо проучване, което трябваше да стартира на 30 май. Междувременно постъпиха жалби от живеещите в блокове 27, 27 б, 28, 28 А, подкрепени със стотици подписи, в които гражданите изразяват несъгласието си с проекта.

Поради тази причина бяха прекратени всякакви дейности по изграждането на нова улица в к-с “Изгрев”. Вместо това, средствата ще бъдат пренасочени към други инфраструктурни подобрения в комплексите и кварталите на града, посочват от Общината. До този момент на трасето са извършени само проучвателни изкопни работи, следите от които ще бъдат заличени.

Основните аргументи в полза на изграждане на улица между кръстовището със светофарна уредба по ул. “Георги Калоянчев” и бул. “Димитър Димов” в “Изгрев”, бяха свързани с повишаване безопасността на движението, нов вход/изход за комплекса, регламентиран автомобилен достъп до прилежащите жилищни сгради, запазване на зелените площи и изграждането на нови паркоместа. В момента за достъп до прилежащите жилищни блокове и болници се използва асфалтова алея с малка широчина и това създава конфликтни точки между пешеходци и МПС.

Разминаването и паркирането на автомобилите често става през зелените площи. Според проекта, по дължината на новата улица трябваше да бъде изграден крайуличен паркинг за успоредно паркиране, паркинг пред бл. 183, както и ново улично осветление, предпазен парапет около детската площадка и засаждане на нова дървесна и храстова растителност.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или