Бейби бум в университетска болница "Дева Мария"

Автор: "PoligrafF", от 08.09.2017 1
Във вторник, само за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета.

Септемврийски бейби бум бележат от родилното отделение на университетската болница “Дева Мария”. Вторник се оказа повече от  благодатен и само за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета. И тук статистиката, че жените на света са повече, беше потвърдена и на бял свят се появиха 6 момиченца и 4 момченца.

”Работата на пълни обороти в родилно отделение е нещо, което вместо да измаря, увлича. Адреналинът, който получаваме при всяко раждане, завършило успешно, е нещо, което ни рестартира и гони умората. Не знам дали някой се замисля какво напрежение и какъв стрес е за екипа докато видим, че майката и бебето се чувстват добре. Няма лекар, който да не се притеснява за пациента си, ние не правим изключение”, споделя началникът на отделението и носител на високото отличие „Акушер-гинеколог на България“ д-р Валентин Ирмов, който е бил на смяна във вторник.

”Ражданията не могат да бъдат конвейерна дейност, всяка родилка е със собствена специфика, всяко бебе има различни нужди“, разказва и старшата акушерка Янка Ченешева, която, заедно с акушерки Галина Кръстева, Наска Рачева и операционна акушерка Женя Арсова, е била на смяна във вторник.

Десет бебета за смяна са предизвикателство за всеки екип, признават акушерките, но са категорични, че могат да се справят и с още толкова.

Добави в Svejo

Коментари (1)

родител, 08.09.2017, 18:45
Текст...За тези ,които са в час:10 нормално родени здрави деца за един ден, показват изкуство на водене на раждането и професионализъм,а 10 секции за един ден -показват само бизнес интерес!Казвам го в добрия смисъл!Не е новина за хвалене!Вижте си препоръките на СЗО,относно% на секциите!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или