Бейби бум в университетска болница "Дева Мария"

Автор: "PoligrafF", от 08.09.2017 1
Във вторник, само за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета.

Септемврийски бейби бум бележат от родилното отделение на университетската болница “Дева Мария”. Вторник се оказа повече от  благодатен и само за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета. И тук статистиката, че жените на света са повече, беше потвърдена и на бял свят се появиха 6 момиченца и 4 момченца.

”Работата на пълни обороти в родилно отделение е нещо, което вместо да измаря, увлича. Адреналинът, който получаваме при всяко раждане, завършило успешно, е нещо, което ни рестартира и гони умората. Не знам дали някой се замисля какво напрежение и какъв стрес е за екипа докато видим, че майката и бебето се чувстват добре. Няма лекар, който да не се притеснява за пациента си, ние не правим изключение”, споделя началникът на отделението и носител на високото отличие „Акушер-гинеколог на България“ д-р Валентин Ирмов, който е бил на смяна във вторник.

”Ражданията не могат да бъдат конвейерна дейност, всяка родилка е със собствена специфика, всяко бебе има различни нужди“, разказва и старшата акушерка Янка Ченешева, която, заедно с акушерки Галина Кръстева, Наска Рачева и операционна акушерка Женя Арсова, е била на смяна във вторник.

Десет бебета за смяна са предизвикателство за всеки екип, признават акушерките, но са категорични, че могат да се справят и с още толкова.

Добави в Svejo

Коментари (1)

родител, 08.09.2017, 18:45
Текст...За тези ,които са в час:10 нормално родени здрави деца за един ден, показват изкуство на водене на раждането и професионализъм,а 10 секции за един ден -показват само бизнес интерес!Казвам го в добрия смисъл!Не е новина за хвалене!Вижте си препоръките на СЗО,относно% на секциите!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или