Бейби бум в университетска болница "Дева Мария"

Автор: "PoligrafF", от 08.09.2017 1
Във вторник, само за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета.

Септемврийски бейби бум бележат от родилното отделение на университетската болница “Дева Мария”. Вторник се оказа повече от  благодатен и само за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета. И тук статистиката, че жените на света са повече, беше потвърдена и на бял свят се появиха 6 момиченца и 4 момченца.

”Работата на пълни обороти в родилно отделение е нещо, което вместо да измаря, увлича. Адреналинът, който получаваме при всяко раждане, завършило успешно, е нещо, което ни рестартира и гони умората. Не знам дали някой се замисля какво напрежение и какъв стрес е за екипа докато видим, че майката и бебето се чувстват добре. Няма лекар, който да не се притеснява за пациента си, ние не правим изключение”, споделя началникът на отделението и носител на високото отличие „Акушер-гинеколог на България“ д-р Валентин Ирмов, който е бил на смяна във вторник.

”Ражданията не могат да бъдат конвейерна дейност, всяка родилка е със собствена специфика, всяко бебе има различни нужди“, разказва и старшата акушерка Янка Ченешева, която, заедно с акушерки Галина Кръстева, Наска Рачева и операционна акушерка Женя Арсова, е била на смяна във вторник.

Десет бебета за смяна са предизвикателство за всеки екип, признават акушерките, но са категорични, че могат да се справят и с още толкова.

Добави в Svejo

Коментари (1)

родител, 08.09.2017, 18:45
Текст...За тези ,които са в час:10 нормално родени здрави деца за един ден, показват изкуство на водене на раждането и професионализъм,а 10 секции за един ден -показват само бизнес интерес!Казвам го в добрия смисъл!Не е новина за хвалене!Вижте си препоръките на СЗО,относно% на секциите!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или