Белгия съди български фирми за измама със социални осигуровки

Автор: "PoligrafF", от 09.11.2017 0
Властите в Белгия подозират, че издадените от българските социални служби документи, макар и истински, са придобити с измама.

Съд в белгийския град Антверпен е завел дело срещу български фирми и работници, наети като подизпълнители на строителни обекти. Причината е неплащане на социални осигуровки, предава БТА, цитирана от в-к “Дневник”. Властите в Белгия подозират, че издадените от българските социални служби документи, макар и истински, са придобити с измама.

Неплащането на осигуровки е разрешено по законодателството на ЕС, когато дружеството или работникът докажат, че плащат осигуровките си в България с формуляр Е101. Според разследващите органи в Антверпен, представените от нашенци документи са придобити с измама. Подобни случаи пък се считат за нелоялна конкуренция и поставят под въпрос равните условия на труд, се посочва в становището на генералния адвокат към Европейския съд в Люксембург.

Делото е стигнало до Касационния съд на Белгия, който е отправил искане за тълкуване на европейското законодателство до Съда на ЕС. Касационният съд желае да разбере дали Белгия може да обяви за недействителни удостоверенията за платени социални осигуровки, издадени в България. Според издаденото становище това е невъзможно, освен ако българските власти не оттеглят или отменят издадените документи.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Коледа иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или