Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Близо 600 училища в цялата страна ще закупят нови шкафчета за учениците си

Автор: "PoligrafF", от 11.07.2018 0
Необходимите стредства за това са в размер на 2 894 068 лева.

МОН отмята още една точка от плана си за олекотяване на ученическите раници. Кандидастването за финансиране закупуването на шкафчета за училищата приключи. От всички 742 учебни заведения в страната близо 600 ще получат пари, за да оборудват класните си стаи с държавни пари.

111 815 шкафчета ще спомогнат за по-лек товар върху раменете на децата от І до VІІ клас в държавни и общински училища в цялата страна. Необходимите стредства за това са в размер на 2 894 068 лева, съобщиха днес от МОН.

В шкафчетата си децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи. Паралелно с това, както вече Ви информирахме, МОН пусна и електронните версии на учебниците, което също бе част от мерките за намаляване теглото на раниците.

Припомняме Ви, че до пакета от мерки се стигна националната кампания “На чужд гръб и 10 ученически раници са малко”, осъществена от родители в първия срок на приключилата вече учебна година. Макар проблемът да съществуваше отдавна, едва тази година от просветното ведомство предприеха промени, с които да свалят теглото на чантите на децата.

Междувременно, днес от МОН съобщиха още, че по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да закупят уреди за наблюдение като микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби и др. за лабораторни упражнения по биология в VII и IX клас.

За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина и др., както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или