Британски експерти към родителите: Забранете екраните на масата за хранене

Автор: "PoligrafF" , от 07.02.2019 0
Според препоръките на специалистите от британските здравни служби, децата трябва "да си почиват" от екраните на всеки два часа.

В наше време дигитализацията на най-малките е нещо неизбежно. В опит да обърне тенденцията в своя полза, обществото започна да интегрира модерните технологии в образователната система. Остава обаче проблемът с все по-обсебващата сила на електронните устройства в свободното време на децата.

Според препоръките на специалистите от британските здравни служби, децата трябва “да си почиват” от екраните на всеки два часа, предава ВВС. В опит да намалят времето, което малчуганите и младежите прекарват пред компютрите или с таблетите и смартфоните в ръка, експертите отправят следните препоръки към родителите:

1. Забранете смарт устройствата на масата за хранене. Закуската/вечерята са времето, което семейството прекарва заедно. Само по себе си то е от първостепенно значение за правилното развитие на подрастващите. Нека това време бъде прекарано в разговори “на живо”.

2. Нека екраните останат вън от спалнята. Така детето няма да нарушава правилния си режим на сън и отмора, прекарвайки часове наред в тъмната стая, скролвайки социални мрежи.

3. Говорете с децата си. И нека част от темите бъдат свързани с опасностите, които крие интернет. Не пропускайте да подчертаете важността на правилата за безопасност при употреба на електронните устройства и сърфирането в мрежата.  

4. Организирайте ежедневието на детето така, че на всеки два часа то да бъде далеч от екрана. Осигурете му достатъчно занимания на открито, когато времето позволява.

5. Давайте личен пример. И за Вас прекомерното използване на електронни устройства може да бъде вредно. А освен това няма как да дисциплинирате детето си, без да му давате добър пример като демонстрирате баланс между употребата на смартфони/таблети и живот офлайн.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или