Британчета заливат посолството ни в Лондон с писма, питат за историята ни и за футбол

Автор: "PoligrafF" , от 18.06.2019 0
В посолството ни се пази и ръчно изработен албум от със снимки и лепенки с лика на Димитър Бербатов.

Посолството ни в Лондон все по-често получава писма по обикновената поща от британски деца, които търсят информация и изразяват интерес към България, предават от пресцентъра на Министерството на Външните работи. В тези писма малчуганите търсят от дипломатите съдействие при изработването на училищни проекти, задават въпроси за историята ни или за българския футбол.

”От този най-непринуден вид кореспонденция получаваме обратна връзка за имиджа на нашата страна сред младите хора във Великобритания”, разказват от посолството.

Рос от Северна Ирландия, например, споделя в писмото си до посолството любопитните факти от българската история, които са му направили впечатление: например, че България е най-старата държава в Европа, която никога не е променяла името си. Неговото писмо е част от училищен проект по писане на писма. Избрал е да пише до българското посолство, след като учителката му разказва за хубавата си почивка у нас.

10-годишният Харисън от Стивънидж пък се подготвя за училищно тържество, посветено на културното многообразие във Великобритания и се обръща към посолството с молба да получи карта или снимки от България. А малката Хана от Съри търси информация за любимите храни на българските деца. В посолството ни се пази и изпратен по пощата ръчно изработен албум от британско дете със снимки и лепенки с лика на Димитър Бербатов.

„Особено радващо е, когато получим и следващо писмо с благодарност за отговора“, допълват от мисията ни в Лондон. Малкият Стивън от Шотландия прави именно това: „Благодаря Ви за много забавното и интересно писмо, което получих преди известно време. Показвах го на членовете на моето семейство, които бяха много впечатлени“.

В отговор на детските писма служителите на посолството ни се стараят да отворят по-широко прозореца към богатата ни на традиции, история, природни и културни забележителности родина. На Хана, например, разказаха за мекиците, които българските деца получават за закуска, когато гостуват на своите баби, а Рос получи мартеница и разказ за тази българска традиция.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или