Броят на хазяите "извън закона" намалява

Автор: "PoligrafF" , от 11.09.2018 0
Над 50% обаче продължават да не декларират доходите си от наеми.

Броят на хазяите “извън закона” намалява. Все още броят на хората, които не декларират доходите си от наеми, въпреки сключените с наемателите договори, остават над 50%, пише в-к “Монитор”. Само преди година обаче те са били до 90%.

Брокери обясняват явлението с плоския данък. 10-процентовият налог някак не плаши собствениците, които преди години плащаха до една трета от наемите на държавата. Доходите от наеми се декларират в годишната данъчна декларация.

Много от собствениците обаче отказват да посочат сметка в договорите и нерядко дори отказват да работят с фирми. Най-изрядни били хората, които живеели в чужбина, а имотите им се отдавали от брокери у нас.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или