Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии се обединяват в помощ на Генчо

История за силата на човешкия дух и една добра кауза
Бургазлии се обединяват в помощ на Генчо

Социалната мрежа може да се ползва не само за организиране на протести, партита и ред други културни и не толкова културни събития, но и за да се помага на хора в нужда. Това го доказват група бургазлии, живеещи в к-с „Меден рудник“, които са трогнати от съдбата на свой съгражданин. Историята на 37-годишния Генчо, те научават от предаването на bTV „Предай нататък“ и тутакси приемат каузата да помогнат на борбения мъж.

Социалната мрежа може да се ползва не само за организиранена протести, партита и ред  други културни и не толкова културни събития,но и за да се помага на хора в нужда. Това го доказват група бургазлии, живеещив к-с „Меден рудник“, които са трогнати от съдбата на свой съгражданин. Историятана 37-годишния Генчо, те научават от предаването на bTV „Предай нататък“ и тутакси приемат каузата да помогнатна борбения мъж.

Преди 12 години Генчопретърпява инцидент по време на работа. Пада от третия етаж на строежа, къдетоработи, което го приковава в инвалидна количка. От тогава до днес, силният мудух и желанието да надделее над това си състояние, го кара да тренира усилено.Запален по фитнеса, в собствения си дом има оборудване и благодарение нанечовешките усилия, които полага ежедневно, той успява давъзстанови част от функциите на краката си.

Най-големият проблем на Генчо е, че няма финансовата възможност да плащаза рехабилитатор. От 4 години при него не е идвал специалист, които да мупомага за раздвижващата терапия, но той не се отказва и продължава сам датренира, за да запази това, което е постигнал – а именно да се движи, макар и спомощта на проходилка.  Мечтата му е да започне да се придвижва спатерици.

С помощта на „Предайнататък“ , в блока на бургазлията вече е изградена рампа,за да може да излиза навън без да му се налага да се сурка по стълбите, както е правил преди. Освен това на Генчо му предстои и 15 дневен престой в санаториума на Минералнитебани, където ще се погрижат за възстановяването му.

За да се изпълни обаче мечтатаму, той се нуждае от ежедневна рехабилитация, но няма нужните средства. За събирането им обаче са започналида се грижат от групата “Меден рудник“ във Фейсбук. Там всеки, който желае дапомогне на Генчо дарява суми от 2 до 30 лева.

„Добрината и човещината се изразиха всъбраните немалко средства и в това, че ще бъдат оползотворени по предназначение- за лечението на Генчо. Инициативата не е приключила! Надявам се с искрена вяра в сърцето, че ще се намерят отзивчиви хора,които да помогнат за изцелението на младия мъж“, споделя НиколайДерменджиев в социалната мрежа. Кампанията продължава и който желае може да помогне за сбъдването на една мечта - тази на Генчо!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега