Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските водолази ще честват Никулден с ретро дайвинг от Моста

Бургаските водолази ще честват Никулден с ретро дайвинг от Моста

Подводните приключения ще започнат на 6 декември от 11:30 часа.

И тази година бургаските водолази са подготвили атрактивна декемврийска демонстрация. Този път жителите и гостите на града ще имат възможността да наблюдават ретро дайвинг от Моста по случай празника на Бургас - Никулден. Събитието се организира от Сдружение "Приятели на морето - Бургас" за четвърта поред година.

Подводните приключения ще започнат на 6 декември от 11:30 часа. Гмуркачите ще покажат пред бургазлии как се използва тежката подводничарска техника. За целта ще се използва автентичен водолазен костюм от 60-те години.

Той се състои от гумиран екип и твърд месингов шлем с три илюминатора. Костюмът е свързан със сушата с така наречената "пъпна връв" - шланг, по който до гмуркача постъпва въздух от сушата. Към него е прикрепен и кабел за аудио комуникация.

Водолазната екипировка тежи цели 90 килограма. Оловният баласт е 32 кг., екипът е 15 кг., толкова е и всяка от обувките, а шлемът е още 14 кг. Водолазно оборудване от този тип е предназначено за слизане на дълбочина до 80 метра.

Този водолазен костюм отдавна е излязъл от употреба и не се използва. Неговото предназначение е било при дълбочинни дейности като огледи под вода, строителни работи на дъното на водоеми, изграждане на пристанища и други. Подобна екипировка е била масово използвана при работа на дъното на Бургаския залив преди години.

Освен демонстрациите, всеки, който е водолаз и има желание да пробва, ще има възможността да се потопи с автентичния водолазен костюм на четири метра дълбочина и да разгледа отблизо морското дъно под Моста.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега