Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургаските ученици влизат в ремонтирани и приветливи училища

Автор: "PoligrafF", от 11.09.2012 0
Учебните заведения в Бургас са 82 – 48 училища и 34 детски градини. През последните 4-5 години, със свои и привлечени средства по различни програми, Община Бургас успя да ремонтира повечето от тях.

Учебните заведения в Бургас са 82 – 48 училища и 34 детски градини. През  последните 4-5 години, със свои и привлечени средства по различни програми, Община Бургас успя да ремонтира повечето от тях.

“За малкото учебни заведения, които ни остава да обновим, също сме осигурили финансиране от различни източници. Убеден съм, че до 2014 година ще имаме на 100 процента реновирана образователна инфраструктура, което ще сме постигнали за един 7-годишен цикъл”, заяви кметът Димитър Николов.

И това лято в редица бургаски училища протекоха сериозни ремонти. За първи път след откриването на Професионалната гимназия по транспорт през 1968 г., фасадата й е топлоизолирана и пребоядисана с 85 000 общински лева. В ОУ „Георги Бенковски“ е монтирана нова дограма и топлоизолация, обновени са санитарните възли. Това е извършено с 228 259 лв. от Община Бургас и 165 376 от Фонд Енергийна Ефективност. 

В Професионалната гимназия по туризъм са ремонтирани санитарните възли, ремонтирани и преоборудвани са кабинетите по производствена практика. Обновяване на санитарните възли претърпяха още СОУ „Добри Чинтулов“, СОУ „Константин Петканов“ и СОУ „Константин Преславски“. В СОУ „Христо Ботев“ /м.с. Черно море/ тече ремонт на покрива, който ще продължи и след 15 септември, но няма да попречи на учебните занятия.

В кварталното училище на Долно Езерово довършват реновиране на фасадата, физкултурния салон и тоалетните, със средства, дарени от “Лукойл Нефтохим Бургас”. За училището в село Рудник се прави нова ограда. ПГЕЕ „Константин Фотинов“ спечели проект за нова спортна площадка – тя ще разполага с футболно игрище с изкуствена настилка, игрища за волейбол и баскетбол с меки настилки, лекоатлетическа писта, трибуна за зрители, ново осветление, електронни табла.

В ОУ „Васил Априлов“ с проект по програма „Америка за България“ се прави основен ремонт на третия етаж. Стаите там ще имат антибактериално покритие, нови настилки и осветление. Кабинетите ще бъдат снабдени с мултимедии, лаптопи, интерактивни дъски. Със средства по същата програма се ремонтира и ОУ „Пейо Яворов“.

За успешното си представяне на държавните зрелостни изпити Математическата гимназия получи награда от Община Бургас - модерна лаборатория по физика, химия и биология. На матурите отлично се представи и Английската гимназия, където ще бъде изграден и оборудван нов IT сертификационен център.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Иде пролетта, близо е...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или