Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургаските училищни столове били перфектни, установила проверка

Справка показва, че с всяка изминала година все повече деца в Бургас използват училищните столове
Автор: "PoligrafF", от 11.10.2011 2
В повечето ученически столове в Бургас материално-техническата база е в отлично състояние, спазват се всички хигиенно-санирани изисквания, реализирани са необходимите ремонти, оборудването е в добро състояние. Това заявиха днес представителите на регионалните институции, осъществяващи контрол върху храненето в ученическите столове по време на среща, инициирана от Община Бургас.

В повечето ученически столове в Бургас материално-техническата база е в отлично състояние, спазват се всички хигиенно-санирани изисквания, реализирани са необходимите ремонти, оборудването е в добро състояние. Това заявиха днес представителите на регионалните институции, осъществяващи контрол върху храненето в ученическите столове по време  на среща, инициирана от Община Бургас.

Те представиха информация от последните проверки, направени в хранителните блокове към детските заведения в общината. Установено е, че храните се съхраняват правилно и са с ясна маркировка - с изписани  производители и доставчици, партидни номера, водят се чеклисти и дневници, има предварително изготвени и оповестени менюта. Предстоят тематични проверки, които ще установят правилно ли е разпределено съдържанието на храните и съобразено ли е с физиологичните норми на хранене.

Справка показва, че с всяка изминала година все повече деца в Бургас използват училищните столове. В срещата, инициирана от общината взеха участие директори на бургаски училища и детски градини, представители на фирмите - наематели на ученическите столове, представители на Агенцията по безопасност храните, Регионална здравна инспекция и общинска дирекция „Образование”. Те обсъдиха заедно  последните  изменения в нормативната уредба, касаеща храненето в детските и учебните заведения.

Междувременно по-рано днес стана ясно, че предходната  седмица служители на Агенцията по безопасност на храните са извършили 560 проверки на кухненските блокове в детски ясли, детски градини, детски кухни и обекти за хранене на деца в начални училища, на територията на цялата страна. Издадените предписания  са 134 бр., а 8 са съставените актове за административно нарушение.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или