Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургаският апелативен съд отмени присъдата на Лечков

Автор: "PoligrafF", от 15.03.2012 0
Бургаският апелативен съд отмени присъдата на Ямболския окръжен съд срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков.

Бургаският апелативен съд отмени присъдата на Ямболския окръжен съд срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков. С отменената присъда ЯОС е признал за виновен Йордан Лечков Янков за това, че през периода от август 2008 до февруари 2010 година, в качеството си на длъжностно лице – кмет на гр. Сливен, е нарушил служебните си задължения, като е предоставил недвижим имот, общинска собственост, за ползване от ДЗЗД „Хидросистеми”-Сливен, „Булгейт” ЕООД, „Еко бул агро” ЕООД и „Консорциум ЛТБ-България ХІ” ООД – Сливен, без да проведе публичен търг или публично оповестен конкурс и сключи договор за наем с цел да набави за ДЗЗД „Хидросистеми”-Сливен, „Булгейт” ЕООД, „Еко бул агро” ЕООД и „Консорциум ЛТБ-България ХІ” ООД – Сливен облага и от това са настъпили значителни вредни последици за Община Сливен в  размер на 904 808.50 лв., поради което и на основание чл. 282 ал. 2 НК го осъдил на три години „лишаване от свобода” условно, с 5-годишен изпитателен срок.          

В отменителното си решение Апелативният съд се е мотивирал, че първоинстанционната присъда на ЯОС е постановена при допуснати съществени нарушения на процесуалните правила по смисъла на чл. 348 ал. 3 т. 2 предл. 1 на НПК, които пропуски представляват основание за нейната отмяна. Според Апелативния съд мотивите на първоинстанционната присъда не отговарят на изискванията на чл. 305 ал. 3 от НПК. Съдебният състав на първата инстанция е следвало не само да посочи установените фактически обстоятелства, но и да посочи въз основа на кои доказателствени материали ги установява, да анализира същите и да изложи правни съображения за взетото решение.         

Ямболският окръжен съд е постановил съдебния си акт като не е изложил мотиви по основни въпроси, свързани с доказаността на обвинението от обективна и от субективна страна, както и относно определяне на наказанието на подсъдимия Лечков. Въззивната инстанция счита, че мотивите на Ямболския окръжен съд имат декларативен характер и се свеждат до препис на обвинителния акт и посочените от експертите заключения. Липсва какъвто и да било анализ на събраните по делото гласни и писмени доказателствени средства.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или