Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургаски деца казват "Не!" на насилието с концерт във Флората

Автор: "PoligrafF", от 26.10.2016 0
Събитието е част от кампания на общинската местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни под надслов "В моя свят няма място за насилие!".

Деца и младежи от Бургас ще кажат “Не!” на всички форми на агресия с концерт в Експозиционен център “Флора”. Той ще се проведе на 1 ноември, с начало 16:00 часа. Събитието е част от кампания на общинската местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни под надслов “В моя свят няма място за насилие!”.

В програмата ще вземат участие деца и младежи, които искат да живеят спокойно, без насилие. Датата на концерта не е избрана случайно, в този ден отдаваме почит на народните будители, а доброволците са днешните народни будители. Те са посланици на добра воля, с помощта на които се популяризира разрешаването на конфликтни ситуации без насилие и агресивни прояви, чрез силата на езика и добрия пример.

В залата ще бъдат обособени горещи точки, в които младежите ще могат да разговарят с медиатори - връстници, по конкретни проблеми на теми като тормоз в училище, престъпления, свързани с наркотици, трафик на хора, капаните на интернет /интернет злоупотреби и престъпления с младежи/, рисково поведение и полово предавани болести.

Доброволците, работещи за реализирането на кампанията, са включени във всички етапи на организацията - привличане на съмишленици и на участници в концерта, изготвяне на сценарий, подбор на водещи, изработване на мото и лого на кампанията, обучения, свързани с обособените горещи теми.

Партньори на МКБППМН, които подкрепят кампанията с доброволци и информационни материали, са Местната комисия за борба с трафика на хора към Община Бургас, общинският младежки клуб “J.J. Cool A”, Сдружение “Доза обич”, Национално сдружение “Младежки глас” и младежка театрална студия към ЦПЛР - Бургас.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или