Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургаски математици обраха челните места от национални състезания

Автор: "PoligrafF", от 16.05.2012 0
Възпитаниците на природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” в Бургас за пореден път защитиха доброто име на училището си, като само за един уикенд завоюваха 20 челни места в национални състезания.

Възпитаниците на природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” в Бургас за пореден път защитиха доброто име на училището си, като само за един уикенд завоюваха 20 челни места в национални състезания.  

Цели шест са първите места в индивидуалното класиране, които младите математици донесоха в родния град след завръщането си от ХІІ  математически турнир „Академик Кирил Попов“, провел се в Шумен.  От 11 до 13 май над 700 изявени в точната наука деца от цялата страна мериха сили в два етапа - индивидуален и отборен. Под вещото ръководство на преподавателите Ваня Стоянова, Красимира Димитрова, Ганка Вътева и Антоанета Граматикова бургаската група показа размазващо конкуренцията превъзходство и освен първите, успя да завоюва още пет втори и две трети места в категориите V,VI,VII и VIII клас.

Отборното класиране също не мина без бургаско участие. След двучасово решаване на задачи, отборът на шести клас заслужено се нареди на първо място в своята категория. Изцяло женският отбор на осми клас от своя страна се отчете с класиране на трето място.  Отличното представяне на ПМГ „Акад. Никола Обрешков”  продължи и по време на националния кръг на олимпиадата по математика.

За столицата на 11 май заминаха 7 представители на гимназията, а трима от тях се върнаха като членове на проектонационалния отбор по математика, който ще представи България на Балканската олимпиада. В разширения състав на отбора младша възраст влизат Еожен Овагемян от VІІІ клас и Мария Делякова от VІІ клас с преподаватели Красимира Димитрова и Ганка Вътева. Тодор Марков от XI клас с ръководител Йовка Николова се класира на второ място в олимпиадата и се окичи с титлата „лауреат”. Той е и третият ученик от Бургас, който получи място в проектонационалния отбор по математика.  

Отново представители на бургаската математическа гимназия са безспорните победители от националния кръг по информационни технологии, провел се от 11 до 13 май в Монтана. Георги Костадинов и Иван Пенчев от ХІ завоюваха титлата „лауреат” и челното място в категория „Интернет програмиране”. Благодарение на отличните си познания в областта, двете момчета получиха и възможността да продължат образованието си във факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски” без да полагат конкурсен изпит.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или