Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургас-Александруполис с отрицателна оценка за въздействието върху околната среда

Автор: "PoligrafF", от 10.11.2010 0
МОСВ постави отрицателни оценки на доклада за оценка на ОВОС и на приложения към него доклад за оценка на степента на въздействие върху зоните от Натура 2000 (ОСВ) за петролопровода "Бургас - Александруполис" за участъка от тръбата на територията на Република България.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) постави отрицателни оценки на доклада за оценка на ОВОС и на приложения към него доклад за оценка на степента на въздействие върху зоните от Натура 2000 (ОСВ) за петролопровода “Бургас - Александруполис” за участъка от тръбата на територията на Република България. Заинтересованата от реализацията на проекта компания “Транс Болкан Пайплайн Б.В. – клон България” съобщи, че изискването на допълнителна информация е част от процедурата за ОВОС.

Според зам.-председателят на Комисията по околна среда и води в Народното събрание Иван Алексиев твърденията на проектната компания “Транс Болкан Пайплайн”, че изискването на допълнителна информация е част от процедурата за ОВОС не са верни, тъй като до такава процедура се стига единствено и само при поставяне на отрицателна оценка на доклада, т.е. проекта не отговаря на редица важни изисквания, като мотивите за връщането са подробно описани в писмо на МОСВ до възложителя”. 

Народният представител от ПП ГЕРБ разясни и последващите етапи на процедурата: “Възложителят разполага със срок до два месеца от получаване на бележките да отстрани посочените пропуски и да представи в МОСВ допълнени доклади по ОВОС и по ОСВ за нова оценка на качеството. Срокът за тази оценка е 30 дни след внасянето на допълнените доклади в МОСВ. Само ако двата доклада бъдат оценени с положителни оценки, може да се пристъпи към продължаване на процедурата по ОВОС - организиране на срещи за обществено обсъждане със засегнатите общини и кметства на българска територия.”

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или