Бургас посреща джаз принцесата Мира Кацарова и проекта "Desafinado LIVE"

Автор: "PoligrafF", от 14.07.2016 0
Тази вечер, на Открита сцена "Охлюва" ще звучи музика, вдъхновена от Бразилия - Бургас посреща джаз принцесата Мира Кацарова и проекта Desafinado LIVE. Музиката на Антонио Карлос Жобим, Жоржи Бен, Жоао Жилберто, Карлиньош Браун, Джаван и Иван Линс ще озвучи Морската градина от 21 часа.

Тази вечер, на Открита сцена “Охлюва” ще звучи музика, вдъхновена от Бразилия - Бургас посреща джаз принцесата Мира Кацарова и проекта Desafinado LIVE. Музиката на Антонио Карлос Жобим, Жоржи Бен,  Жоао Жилберто, Карлиньош Браун, Джаван и Иван Линс ще озвучи Морската градина от 21 часа.

Концертната програма “Desafinado LIVE” на Кацарова съдържа знакови боса нова песни, но аранжирани и интерпретирани по нов начин. На сцената в Бургас заедно с Мира ще бъдат Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). Пианистът е автор на по-голямата част от аранжиментите в програмата. В концерта ще вземат участие и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари) и Младен Димитров (перкусии и програминг).

Към всяка от песните има видео, което допълва посланието, атмосферата и емоциите, закодирани във всяка от подбраните композиции. Цветовете, улиците и хората от Бразилия са естественото продължение на историите, разказани чрез музиката на “Desafinado LIVE”. 

”Бразилската музика е в центъра на моите интереси от години и винаги съм искала да изпея някои от тези песни. Събрах някои известни и не толкова известни бразилски теми на класически и по-модерни бразилски композитори. Програмата е основно акустична, но има и няколко песни, които са поднесени в модерна стилистика с комбинация от акустични изразни средства и електронно генерирани звуци и бийтове”, споделя самата Мира Кацарова.

Боса нова е музикално течение, което се появява официално през 1958 г. с първите записи на песните на А.К. Жобим - “Desafinado” и “Bim Bom”, интерпретирани за първи път от Жоао Жилберто. Тогава част от песните влизат като саундтрак във филма “Черния Орфей”, който става световноизвестен. 

Боса нова се появява в Рио де Жанейро, но става световен феномен. Много джаз музиканти са привлечени от този стил и през 60-те години на миналия век има поредица от албуми с провокативни и иновативни интерпретации на този стил. Той продължава да вълнува вече повече от 5 десетилетия поколения музиканти и певци.  В края на 90-те отново преживява Ренесанс с новите и модерни електронни версии на стила.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или