Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бургас ще бори наркотиците с повече дрегери, охрана на училищата и спорт

Автор: "PoligrafF", от 03.07.2018 0
Зам.-министър, депутати и представители на различни институции в Бургас се обединиха около бъдещи мерки в борбата срещу употребата на наркотични вещества.

Повече дрегери по пътищата за тестване на наркотични вещества, промяна в Наредбата за обществен ред на общините, за да има санкции при така наречените маловажни случаи, по-високо ниво на сигурност и охрана в училищата, целенасочена работа с родители, насочване на вниманието към положителни примери, създаване на Закон за вещите лица. Това бяха част от обсъдените предложения и повдигнати въпроси по време на дискусията „Наркотиците – риск за бъдещето. Как да спрем пътя им към младите българи“.

Тя бе инициирана от народните представители от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Саватева, Ася Пеева, Галя Василева и се проведе в експозиционен „Флора-Бургас“. В нея взеха участие още зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, кметът на община Бургас Димитър Николов, директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов, представители на Районна и Окръжна прокуратура, на неправителствени организации, общински съветници, педагози.

”За актуалното състояние на трафика и разпространението на наркотици свидетелстват задържаните от МВР и Агенция „Митници“ количества наркотици. През първите 5 месеца  на годината са иззети 236 кг хероин, 23 кг кокаин и други”, коментира Калоянов. Той допълни, че на първо място по важност е подкрепата на всички мерки и действия на ниво училище, за да не се стига до казуси за трафик, разпространение и употреба на наркотици.

”Превенцията е ключова и изключително важна, да предпазим децата ще е големият успех в случая. Това може да стане със спорт, с активен начин на живот и отвличане на вниманието на обществото от този проблем. Важно е да погледнем и други държави и да се поучим от техния опит, практика и начини за справяне с проблемите в тази сфера. Като кмет на община Бургас заявявам, че съм сме готови да подкрепим всички инициативи в административен и финансов план, бъдещи тестове с Областна дирекция на полицията за засилване на контрола”, заяви на свой ред Николов.

Димитър Бойчев коментира, че с депутатите от ГЕРБ-Бургас са се обединили около идеята за увеличаване на броя дрегери за тестване на наркотици в област Бургас. Съвсем до скоро на територията на областта е имало само един в Бургас, а днес вече има в Созопол, Несебър и Приморско.

”Ще търсим и съдействие от Министерството на МВР в лицето на зам.-министър Ципов за реализацията на тази идея. Всички ние сме родители, притесняват ни негативните тенденции, през летния сезон сме притегателен център заради туризма. Като представители на законодателния орган поемаме ангажимент, ако има предложения за законодателни инициативи, ние да ги насърчим”, посочи още Бойчев.

”Постоянно се появяват нови видове наркотици, поевтинява тяхното производство. Това води до употребата на съставки, които са вредни за човешкия организъм дори в малки количества, като популярния сред младите хора „Весел чай“”, коментира Калоянов.

В рамките на дискусията бе отправено и предложение от Виолета Илиева, началник РУО-Бургас да бъдат потърсени средства за създаване на Национална програма за превенция и борба с наркотичните вещества по аналогия с тази на община Бургас, която е изключително успешна и е обхванала широк мащаб лица и институции.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или