Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Българите в Либия да се евакуират по всички възможни начини, съветва МВнР

Автор: "PoligrafF", от 26.02.2011 3
Българите в Либия да използват всички възможности за евакуация в следващите дни, призоваха от външно министерство. Българските граждани могат да напуснат страната от летището в Триполи с гражданските полети на търговските авиолинии, които продължават да се осъществяват.

Българите в Либия да използват всички възможности за евакуация в следващите дни, призоваха от външно министерство.  Българските граждани могат да напуснат страната от летището в Триполи с гражданските полети на търговските авиолинии, които продължават да се осъществяват.

В момента се събират данни за гражданите на ЕС, които желаят да бъдат евакуирани с френския военен кораб Torville от пристанище Бенгази. (Решението за акостиране ще бъде взето след попълване на списъците). Българите от източната част на Либия могат да използват тази възможност за евакуация като се обърнат към Почетното консулство на Швеция в Бенгази.

Лице за контакт Anders Nilsson, брат на почетната консулка Lena Nilsson.Телефони : +218 61 222 51 16, 223 04 30, 223 79 02, Fax: +218 61 222 52 29, 222 22 99, Email: sweconlibya@yahoo.com Адрес Consulate of Sweden, 4, El Arish Street, Feuhat El Gharbia, Benghazi.

Българите от централната и западната част на Либия, желаещи да се евакуират, да се придържат към по-големи групи от чужденци, напускащи страната, или да се обръщат към българското посолство в Триполи за указания и съдействие при евакуацията, вкл. да се придвижват към него.

Българите, които нямат паспорти, задължително да се обръщат към посолството в Триполи за получаване на временни паспорти. Българите напускащи Либия индивидуално, да уведомяват за това посолството на България в Триполи, като съобщават откъде ще излязат от страната и накъде ще се отправят. Български граждани, които не желаят да напуснат Либия, изрично да уведомяват за това посолството в Триполи или МВнР, съобщават още от ведомството.

Добави в Svejo

Коментари (3)

Ралица Груева, 26.02.2011, 16:40
Какво стана с правителствения Фалкон? Защо е паркиран и бездейства? Или е зает с превозването на дебелите д-та на политиците по разни екскурзийки по света? И пак браво на външно, че е казало на българите в Либия към кое посолство НА ШВЕЦИЯ да се опътят!!!!
DN, 26.02.2011, 16:48
DANO KADAFI POBEDI, CHE INACHE WTE NI PRISEDNAT NOVITE CENI NA PETROLA ...
Непосилно, 26.02.2011, 16:50
Оoo те тук го писаха в този сайт... цяла да става цената от над 220 долара за барел. Ще си одим пеша друг начин нема!!!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или