Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

България и Румъния настояват за коректно решение за Шенген

Автор: "PoligrafF", от 12.10.2011 0
"Настояваме за коректно решение относно присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Подготвени сме за влизане и това беше потвърдено от Европейския парламент и от Европейския съвет.” Това заяви министър-председателят на Република Румъния Емил Бок след приключване на съвместното заседание на двете правителства, което се проведе днес в Букурещ.

”Настояваме за коректно решение относно присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Подготвени сме за влизане и това беше потвърдено от Европейския парламент и от Европейския съвет.” Това заяви министър-председателят на Република Румъния Емил Бок след приключване на съвместното заседание на двете правителства, което се проведе днес в Букурещ.

”Отношенията между България и Румъния навлизат в нов етап. Днешната среща е доказателство за прагматизма на нашето сътрудничество, убеден съм в добрите резултати”, подчерта Бок. Министър-председателят Бойко Борисов благодари на румънския си колега за гостоприемството и поясни, че по темата за членството на България и Румъния се чувства спокоен, тъй като и двете държави пазят добре своите външни граници.

”Изпълнили сме поетите към ЕС ангажименти, надяваме се на решение, основано на всичко постигнато от нас до момента”, заяви още българският премиер. В присъствието на двамата министър-председатели бяха подписани:

Съвместна политическа декларация за създаване на Съвет за сътрудничество на високо равнище.

Меморандум за разбирателство между Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на Република България и Министерство на икономиката, търговията и бизнес средата на Румъния за подготвителни действия във връзка с хидроенергийните комплекси на река Дунав;

Споразумение между Министерството на вътрешните работи на България и Министерството на администрацията и вътрешните работи на Румъния за сътрудничество в областта на образованието, обучението и квалификацията на полицейски служители; 

Междуправителствено споразумение относно презгранични операции за Air Policing”; 

Съвместна декларация между Министерството на околната среда и водите на България и Министерството на околната среда и горите на Румъния за сътрудничество в областта на околната среда и устойчиво развитие; 

Съвместна декларация между Министъра на труда и социалната политика на Република България и Министъра на труда, семейството и социалната закрила на Румъния и Съвместна двугодишна работна българо-румънска програма в областта на труда и социалните въпроси 2012-2013.

По време на разговорите двете делегации са обсъдили и темата за строителството на Дунав мост – 2, както и възможността за изграждане на други два – Силистра-Кълъраш и Оряхово-Бекет. „Имаме много общи позиции, както в европейски, така и в регионален план. Дунавската стратегия е добър шанс за оползотворяване на потенциала в отношенията ни”, допълни още Бок.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или