Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Българово ще отбележи Световния ден на водата с богата програма

Автор: "PoligrafF", от 02.03.2018 0
Тази година темата е "Подводен вулкан".

За пети  пореден път в град Българово ще отбележи Световния ден на водата 22 март с поредица от събития в Читалище “Съгласие 1905”. Тази година темата, върху която ще се фокусират всички прояви са геотермалните води в град Българово и геоложки феномен “Подводен вулкан”. 

Отбелязването на Световния ден на водата в Българово 2018 година ще се проведе под патронажа на г-жа Ивелина Василева - председател на комисията по околна среда и води в Народното събрание. Организатори на събитието са Кметството, Читалище “Съгласие 1905” и Основно училище “Васил Левски” Българово. Целта на организаторите е да провокират интереса на жителите на града и съседните населени места към тези природни дадености и обекти.          

Проявите ще започнат в 11 часа в залата на Читалище “Съгласие 1905”.  Лекция с научна информация за термални води в землището на гр.Българово и реализираните сондажи ще изнесат инж. Тодор Цонков и  инж. Илия Лазаров.  Ще бъде представен  чрез видеоклипове, филми и инсталации световния опит в експлоатацията на геотермални води.

Като част от  празничната програма ще бъде представен филм за същността но подводния вулкан, а инж. Тодор Цонков ще запознае присъстващите с повече информация за същността  и структурата на това природно явление.

Предвиден е и фотоконкурс и изложба на тема  “Вулканът и водата”. Фотосите, които ще участват във фотоконкурса “Вулканът и водата” трябва да се представят до 17.00 часа  на 22 март в Читалището на Българово. Жури с председател Галин Комитов ще определи най-добрите и забавни снимки: Първа награда -  50 лева, Втора награда -   30 лева и Трета награда -    20 лева. Предвидена е специална награда 50 лв. за най-добре направена геотермална инсталация или макет на вулкан. Изложбата със снимки ще бъде подредена в парка пред Кметството. Връчването на наградите и обявяване на победителите ще се проведе на 24 март от 11,00 часа.

В рамките на празничния ден е предвидена и демонстрация по добиване на стъкло чрез загряване на скалата “Българит”. Желанието на организаторите е да участват децата и техните родители и учители със свои интересни творчески хрумвания.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или