Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Българо-германски консултации за пенсиите ще се проведат в Бургас през септември

Автор: "PoligrafF", от 04.08.2017 0
Срещите с експертните екипи са безплатни и според желанието на консултираните могат да се проведат както на български, така и на немски език.

Българо-германски консултационни дни за пенсиите ще се проведат в Бургас между 26 и 28 септември, информират от Националния осигурителен институт. Те се организират от НОИ, Федерацията на Германското пенсионно осигуряване и Германското пенсионно осигуряване Средна Германия.

В рамките на проявата, четири експертни екипа от двете страни ще предоставят индивидуални консултации по конкретни случаи, свързани с преценка на права в областта на пенсиите на лицата, живеещи в България, които имат осигурителни периоди, придобити съгласно законодателството на България и на Германия.

Заинтересованите лица ще имат възможност да се консултират по въпроси, свързани с условията за придобиване на право на пенсии, преизчисляване и изплащане на пенсии съгласно правилата за координация на схемите за социално сигурност, съдържащи се в европейските регламенти, както и за очакван размер на бъдещата им германска пенсия.

Срещите с експертните екипи са безплатни и според желанието на консултираните могат да се проведат както на български, така и на немски език. Консултациите ще се проведат според предварително направени графици в сградата на териториалното поделение на НОИ в гр. Бургас, с адрес: бул. „Стефан Стамболов“ № 126.

Желаещите могат да си запишат приемен час на телефони 056/803 752 и 056/803 729 или на електронна поща Elena.Komitova@burgas.nssi.bg. Приемното време и за трите дни е от 09:00 ч. до 16:30 ч.

За по-голяма ефективност на консултациите е препоръчително всеки записал се да носи със себе си документите си за трудов/осигурителен стаж, всички дипломи за образование и курсове, както и документ за самоличност. За признаването на осигурителен стаж за майчинство, жените следва да носят и акт за раждане на дете/деца.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или