Българска майка иска евтаназия за себе си и детето си

Автор: "PoligrafF" , от 11.01.2018 0
Рени Григорова Евстатиева е магистър по право и настоящ пенсионер с тежка инвалидност. Тя е и майка на човек с множество увреждания от рождението.

Българска майка иска евтаназия за себе си и детето си. Потребителката Рени Григорова е публикувала в социалната мрежа “Facebook” Отворено писмо до Европредседателството на Европа със седалище през 2018 в България, президента, парламента, правителството, омбудсмана и българската общественост, в което споделя тежката си ситуация и моли властите да вземат мерки.

Рени Григорова Евстатиева е магистър по право и настоящ пенсионер с тежка инвалидност. Тя е и майка на човек с множество увреждания от рождението. Двамата с 28-годишния й син живеят в изключително тежко положение, издържат се със социални помощи, които са крайно недостатъчни за покриване на лечението и издръжката им.

”Как бихте се чувствали, ако Вашето дете, Вашият най-близък човек, умира бавно и мъчително пред очите Ви и Вие не можете да му помогнете”, пита Рени, която вече е писала до властите с искане да й бъде разрешена евтаназия, която в страната ни, а и в по-голямата част от света, не е узаконена. Тя посочва, че двамата със сина й са обект на несправедливо отношение от страна на институциите, което допълнително усложнявало живота им.

”Аз отново се обръщам към всички Вас с една единствена молба, осигурете ни евтаназия! Тя ще Ви излезе по-евтино и ще спести гореизброените ни нужди, защото начина, по който сме третирани, показва, че сме ненужни! Няма да моля за нищо друго”, завършва с горчивина писмото си Рени.

Писмото й трогна десетки потребители на социалната мрежа. Споделянията му надхвърлиха 150 часове след публикуването му. Част от коментарите под него отричат евтаназията като решение, други пък се задоволяват с това да окуражат майката да продължава да се бори, въпреки трудностите, които системата създава.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Есента е последната и най-прекрасна усмивка на годината" /Уилям…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или