Българска майка иска евтаназия за себе си и детето си

Автор: "PoligrafF" , от 11.01.2018 0
Рени Григорова Евстатиева е магистър по право и настоящ пенсионер с тежка инвалидност. Тя е и майка на човек с множество увреждания от рождението.

Българска майка иска евтаназия за себе си и детето си. Потребителката Рени Григорова е публикувала в социалната мрежа “Facebook” Отворено писмо до Европредседателството на Европа със седалище през 2018 в България, президента, парламента, правителството, омбудсмана и българската общественост, в което споделя тежката си ситуация и моли властите да вземат мерки.

Рени Григорова Евстатиева е магистър по право и настоящ пенсионер с тежка инвалидност. Тя е и майка на човек с множество увреждания от рождението. Двамата с 28-годишния й син живеят в изключително тежко положение, издържат се със социални помощи, които са крайно недостатъчни за покриване на лечението и издръжката им.

”Как бихте се чувствали, ако Вашето дете, Вашият най-близък човек, умира бавно и мъчително пред очите Ви и Вие не можете да му помогнете”, пита Рени, която вече е писала до властите с искане да й бъде разрешена евтаназия, която в страната ни, а и в по-голямата част от света, не е узаконена. Тя посочва, че двамата със сина й са обект на несправедливо отношение от страна на институциите, което допълнително усложнявало живота им.

”Аз отново се обръщам към всички Вас с една единствена молба, осигурете ни евтаназия! Тя ще Ви излезе по-евтино и ще спести гореизброените ни нужди, защото начина, по който сме третирани, показва, че сме ненужни! Няма да моля за нищо друго”, завършва с горчивина писмото си Рени.

Писмото й трогна десетки потребители на социалната мрежа. Споделянията му надхвърлиха 150 часове след публикуването му. Част от коментарите под него отричат евтаназията като решение, други пък се задоволяват с това да окуражат майката да продължава да се бори, въпреки трудностите, които системата създава.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или