Български ученици с награда от Европейско състезание за млади учени

Автор: "PoligrafF" , от 19.09.2018 0
Младежите изследваха възможностите за търсене на млади звездни обекти.

Български ученици спечелиха наградата на Съвместния изследователски център на ЕК (JRC) по време на Европейския конкурс за млади учени. Състезанието се проведе в ирландската столица Дъблин между 14 и 18 септември 2018 г.

Призът грабнаха Александър Шопов и Атанас Стефанов от пловдивската Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов”. Техният проект носи името “Color relations in young stellar objects” и в него те изследват възможностите за търсене на млади звездни обекти. Наградата на учениците е посещение на Изследователския център на ЕК в Испра, Италия. Освен тях две награди получи студентът Ивайло Желев за проекта “Digital image denosing based” on SPHE.

През следващата година домакин на Европейския конкурс за млади учени ще бъде България, след като Министерството на образованието и науката защити успешно кандидатурата на страната ни.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или