Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Василева: В момента няма спрени пари, но очакваме загуби

Автор: "PoligrafF", от 24.11.2014 0
Загуби ще има, потвърди Василева, но изрази надежда, че те няма да бъдат големи. Забавяния има заради обжалване на процедурите, заради спирането на плащания по ОП „Околна среда”, както и заради неизпълнени процедури от страна на очакващото закриване Министерство на инвестиционното проектиране.

„В момента няма спрени пари по еврофондовете. Преди по-малко от 10 дни финансиранията бяха отблокирани. Това, което в момента правим е да ускорим проектите. Помагаме на общините, съдействаме за обработката на документите, за изплащане на средствата максимално бързо.“ Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред журналисти в Поморие. Тя бе на място, за да инспектира работата по проект ”Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ)-Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”.

Загуби ще има, потвърди Василева, но изрази надежда, че те няма да бъдат големи. Забавяния има заради обжалване на процедурите, заради спирането на плащания по ОП „Околна среда”, както и заради неизпълнени процедури от страна на очакващото закриване Министерство на инвестиционното проектиране.

„Всички проекти, които са били гледани от МИП, 39 на брой, са били забавени. Някои нямат разрешение за строеж. А те трябва да бъдат финализирани до края на 2015-а година. Тези административни абсурди забавиха допълнително нещата за големите проекти“, коментира Василева. Тя подчерта, че министерството не спира да работи върху различни мерки за защита на финансиранията пред ЕС.

Що се отнася до Поморийската пречиствателна станция, кметът Иван Алексиев обясни, че проектите за канализацията и станцията са се забавили със 7 и 9 месеца, заради обжалването на процедурите по строителния надзор. „Това промени грофиците на строителните работи и в момента се работи с по-интензивни обороти, с удължени смени, за да се спазят сроковете. До края на април трябва да приключим“, заяви Алексиев.

Той подчерта, че мащабният проект е изключително важен за Поморие. 14 години след изграждането на пречиствателната станция тя се оказва твърде малка за нуждите на града, който постоянно се разраства.

„Важен е и защото в близките 30-40 години не се знае дали Пом ще може да кандидатства за финансиране на такъв проект. Освен това, в Поморие не е имало през годините толкова мащабни открития. Откриваме много неща. Този проект дава възможност да изкараме историята на града на бял свят“, добави градоначалникът.

Той подчерта, че археологическите открития представляват риск от забавяне на работата, но има създадена организация, която да избегне закъснението.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или