Венелин Шурелов представя кирилицата в Брюксел с артпроект

Автор: "PoligrafF", от 06.01.2018 0
Проектът е посветен на първото Българско председателство на Съвета през януари 2018 г.

Бургазлията Венелин Шурелов, който е автор на забележителнитеинтерактивни инсталации на остров Света Анастасия, археологически комплекс “Акве Калиде”  и авиомузея, ще покаже “Abecedarium Bulgaricum” в Брюксел. Инсталацията ще бъде  представена на 8 януари в атриума на сградата Justus Lipsius - седалище на Съвета на Европейския съюз в Брюксел.

Проектът е посветен на първото Българско председателство на Съвета през януари 2018 г. По традиция държавата, която поема ротационното председателство, разполага в пространството тематични произведения на изкуството. 

За реализацията на проекта  д-р Венелин Шурелов работи в сътрудничество със студенти и преподаватели в магистърската програма “Дигитални изкуства” в Националната художествена академия в София. 

Инсталацията се състои от 30 кутии, всяка от които съдържа по една лазерно изрязана буква от азбуката. Специален сензор ще  реагира при сядане и активира високоговорител, който ще произнася оригиналното звучене на буквата. През останалото време буквите се включват  на случаен принцип. 

Другият акцент от проекта е представянето на Владимир Димитров - Майстора с 25-минутен филм за големия български художник, създаден от д-р Шурелов през 2014 г. по покана на Фонд “13 века България”.     

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или