Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Верхофстад: Ще одобрим сделката с Брекзит, след като Великобритания я одобри

Автор: "PoligrafF", от 23.10.2019 0
"Споразумението отговаря на принципите и ценностите на ЕС".

”Споразумението, което беше договорено в последните дни с правителството на Борис Джонсън, отговаря на принципите и ценностите на ЕС. То съхранява вътрешния пазар и избягва поставянето на граници на остров Ирландия, тъй като проверките ще бъдат осъществявани извън територията на острова и повечето правила на ЕС ще продължат да се прилагат в Северна Ирландия. Това беше много важно, защото не искаме да се стига до създаването на граници в Ирландия. Веднага след изграждането на граници на острова би се завърнало насилието, на което сме ставали свидетели в миналото“. Това коментира евродепутатът Ги Верхофстад, който е координатор на Парламента относно оттеглянето на Великобритания от ЕС в дискусия на живо във Facebook.

Белгиецът обаче настоява, че преди Европейският парламент да даде одобрение на споразумението, то трябва да бъде прието във Великобритания. Той каза:  „Имаме нуждата от одобрението на британския парламент. След като това се случи, Европейският парламент ще разгледа споразумението и ще даде окончателно своето одобрение“.

Въпросът за правата на гражданите на ЕС във Великобритания, които наброяват няколко милиона души, е от важно значение за депутатите. Ги Верхофстад посочи, че все още има проблеми, като британските власти не осигуряват достатъчно съдействие на европейците, които искат да попълнят нужната документация. „Има много хора, които не подават искове, защото нямат информация за тези процедури и те биха могли да бъдат депортирани“.

 „Най-лошото нещо, което може да се случи, е да няма споразумение. Това би било катастрофа - не само за Великобритания, но и за нашите компании и нашите граждани. Надявам се да няма повече удължавания на срока. Много е просто - ако британският парламент даде съгласието си през близките дни или седмици, тогава бихме могли да свършим нашата работа и може би всичко ще бъде направено до 31 октомври“.

„Ако Великобритания отхвърли сегашното споразумение, удължаване би трябвало да бъде дадено само при конкретни обстоятелства“, каза още Верхофстад. „В този случай би трябвало да кажем, че удължаване е възможно, ако има изход от кризата. Това означава, че от британска страна ще трябва да се решат на нещо, например избори или втори референдум. Това, което няма да направим, е да дадем удължаване без цел. Те ще трябва да решат за пътя напред“.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или