Вечерната гимназия в Бургас събира книги за собствена библиотека

Автор: "PoligrafF" , от 24.11.2017 0
Учебното заведение призовава институциите и гражданите да помогнат за обогатяване на библиотечния фонд.

Вечерната гимназия в Бургас започва кампания за създаването на собствена библиотека. Като една от стъпките в тази посока училището е подело инициатива, чрез която приканва всички институции и хора, които имат желание и възможност, да предоставят книги за попълване на фондовете.

През следващата година Вечерно средно училище “Захари Стоянов” в Бургас ще отбележи 70-годишнината от своето създаване. В своята история то не е разполагало със собствена библиотека и затова ръководството на учебното заведение е предприело тази инициатива.

Създаването на собствена библиотека е част от проявите за отбелязване на годишнината от създаването на училището. Преподавателите и възпитаниците на вечерната гимназия подготвят и благотворителен никулденски базар, който ще се проведе на 5 декември. Събраните средства от него ще бъдат предоставени за пострадалите от наводненията в общините Бургас и Камено.

В момента във Вечерната гимназия се обучават 350 души. От тази година, освен гимназиален, училището предлага и прогимназиален етап на обучение след разкриването на паралелки от 5-и до 7-и клас. Възпитаниците може да избират различна форма на обучение - вечерно, задочно, самостоятелно и индивидуално. 

От ръководството заявяват, че създаването на собствена библиотека ще повиши качеството на обучението и знанията на хората, които търсят своя шанс за квалификация и реализиране в обществото.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или