Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Взеха проби на отпадъчни води от пречиствателна станция заради Попския плаж

Автор: "PoligrafF", от 24.08.2011 0
Инспектори на РИОСВ-Бургас взеха проби за физико-химичен анализ на отпадъчни води на изход от Пречиствателната станция /ПСОВ/ в Царево за установяване на възможни превишения на индивидуалните емисионни ограничения, определени в разрешителното за заустване.

Инспектори на РИОСВ-Бургас взеха проби за физико-химичен анализ на отпадъчни води на изход от Пречиствателната станция /ПСОВ/ в Царево за установяване на възможни превишения на индивидуалните емисионни ограничения, определени в разрешителното за заустване.

Проверката е във връзка с резултатите от анализ на микробиологичните показатели, извършен от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, на водите на Попския плаж в Царево, при който е установено отклонение от нормите за качество на водите за къпане.

В ПСОВ-Царево е включено механично и биологично пречистване на отпадъчните води от гр. Царево, в.с. “Оазис” и къмпинг “Арапя”. Отпадъчните води на изход ПСОВ “Царево” се заустват в р. Попска.  

При проверките през август 2010 г. се констатира, че  пречистените отпадъчни води на изход ПСОВ-Царево не отговарят на нормите по показателите общ фосфор, химична потребност от кислород, биологична потребност от кислород и общ азот, за което на Община Царево беше наложена текуща месечна санкция в размер на 1 470 лева.

Санкцията е  отменена през ноември 2010 г. след  повторно пробонабиране, а извършената проверка през първото полугодие на 2011 г.  показва, че няма превишения. Взети са проби за физико-химичен анализ и от водите на река Попска преди устието.

След изготвяне на анализа на пробите от Регионална лаборатория-Бургас в случай на отклонения от нормите ще бъде наложена текуща месечна санкция за обекта.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Понякога и синоптиците познават...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или