Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Вижте какви глоби ни грозят, ако автомобилът ни не е в изправност

Автор: "PoligrafF", от 17.11.2017 0
Синоптиците очакват валежи през почивните дни, по високите места дори и от сняг. Затова е добре всички шофьори да проверят още веднъж дали автомобилите им са готови за път. Хубаво е да имаме предвид и какви глоби ни очакват, ако не спазваме основните насоки на Закона за движение по пътищата, напомнят от БНТ.

Синоптиците очакват валежи през почивните дни, по високите места дори и от сняг. Затова е добре всички шофьори да проверят още веднъж дали автомобилите им са готови за път. Хубаво е да имаме предвид и какви глоби ни очакват, ако не спазваме основните насоки на Закона за движение по пътищата, напомнят от БНТ.

Първо и много важно условие, за да не се налага да плащаме глоби на пътя е автомобилът да е технически изправен. При каквато и да е неизправност – спирачки, кормилна уредба, всичко което може да застраши безопасността на пътя, колата може да бъде спряна от движение, а шофьорът ще трябва да плати глоба от 20 до 150 лева.

Една от основните гаранции за глоба от Пътната полиция е ако все още не сте сменили гумите на колата с подобаващи за зимни условия. Между 15 ноември и 1 март задължително дълбочината на грайфера трябва да е не по-малко от 4 милиметра. Глобата е 50 лева за лукса да карате с износени гуми. Гумите не е задължително да са от типа зимни, важното е да са с релефен грайфер, който да отговаря на закона. Ако гумата има разкъсвания обаче водачът отново търпи санкции. Да направим и още едно важно уточнение, че глобата една и съща, независимо от броя на гумите, които не отговарят на изискването.

Можете да се разделите с 20 лева и да трябва да платите глоба, ако се презастраховате и сложите вериги или шипове на гумите, а пътят не е заснежен и няма нужда от тях. Има държави в Европа в които е позволено карането с вериги по асфалт, но у нас то носи глоби.

Ако колата ви е в движение и в изправност, но полицаите решат да отворят багажника ви и там не намерят триъгълник, пожарогасител и аптечка, съвсем сигурно е, че ще трябва да платите още една глоба от 20 лева.За неизправни стъклочистачки автомобилът ви ще бъде спрян дори от движение. А глобата, която ще трябва да платите след това е доста солена - 150 лева. Това е особено важно да си напомним, тъй като в следващите дни, когато се очаква да вали дъжд и това дали чистачките ви работят добре ще е очевидно. Правилото важи с пълна сила независимо дали вали дъжд или сняг, напомнят от полицията.

Неизправните светлини също ще ви костват пари - 0т 20-150 лева. 50 лева гарантирано ще ви вземат от полицията при проверка, ако сте забравили да пуснете светлините. Знаете, че карането с включени фарове и през светлата и през тъмната част от денонощието е задължително, а неизправността им може да наложи спиране от движение на колата.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или