Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Въвеждат 24-часови телефонни линии за аварии и сигнали към ВиК операторите

Автор: "PoligrafF", от 28.07.2017 0
Изискването ще бъде част от нова Наредба за изискванията и критериите за ВиК операторите и квалификацията на персонала им, която бе публикувана за обществено обсъждане.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството планира да задължи ВиК операторите да поддържат 24 часова телефонна линия за аварии и сигнали от гражданите. Изискването ще бъде част от нова Наредба за изискванията и критериите за ВиК операторите и квалификацията на персонала им, която бе публикувана за обществено обсъждане.

С нея се регламентират конкретни изисквания и критерии към дейността на ВиК операторите за подобряване на ефективността и устойчивостта и предоставяните от тях услуги. Разгледани са основните критерии, на които следва да отговарят ВиК операторите по отношение на ефективността на приходите, внедряване на система за управление на качеството, необходимата техника за извършване на дейността им.

В наредбата са конкретизирани минималните професионални и квалификационни изисквания към управленския, техническия и стопанско-административния персонал и изисквания за повишаване на квалификацията на служителите във ВиК дружествата, както и условията и редът за провеждане на обучението им, с оглед на повишаване на качеството на предоставените ВиК услуги на потребителите.

Заложено е, че ВиК оператори могат да бъдат единствено капиталови търговски дружества с основен предмет на дейност – предоставяне на ВиК услуги с активи. Сред минималните изисквания, на които трябва да отговарят ВиК операторите, са внедряване на системи за управление на качеството, опазване на околната среда и система за управление на здравето и безопасността при работа.

ВиК операторът трябва да разполага с определена техника, необходима за непрекъснато предоставяне на услугите. Задължителни са наличието на техника и оборудване за работа на денонощна аварийна група за откриване и отстраняване на аварии по системите и съоръженията, машина за продухване и почистване на канали и канализационни шахти, превозни средства и багери за експлоатация и поддръжка на съоръженията, техника и оборудване за намаляване и откриване на течове, за измерване на водно количество и налягане.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или