Възпитаници на НУМСИ редят атрактивна изложба в края на учебната година

Автор: "PoligrafF" , от 12.06.2018 0

Талантливи възпитаници на Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” от специалностите „Сценичен костюм” и „Рекламна графика” подреждат изложба в залата на Дружеството на художниците в Бургас. Еспозицията ще бъде открита този четвъртък (14 юни), от 18:00 часа.

Над 55 са селектираните произведения, които са създадени през учебната година под ръководството на преподавателите Ваня Забунова, Таня Бахатурова и Мирослава Андонова. Изложбата обединява творби на 28 деца от 8 до 11 клас и включва рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от учебните дисциплини рисуване, живопис, сценичен костюм и рекламна графика.

Творбите са провокативни и смели, зареждащи с настроение и емоции   и показват пътя на  творческо израстване и професионалните  умения на децата , придобити по време на обучението в съответната специалност. Талантливите ученици ще представят и своя последен проект – специалностите в училището по изкуства през техния поглед, които под формата на флаери ще бъдат подарък за гостите на събитието.

На официалното откриване на представителната изложба се очаква да присъстват проф. Светозар Бенчев -  декан на факултета за изящни изкуства при Националната художествена академия , Митко Иванов - председател на  Дружество на художниците в Бургас и един от знаковите художници на съвремието ни Стоян Цанев.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

И днес лятото се отби за малко. Стана му топло и се прибра.
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Подкрепяте ли промените в Закона за здравето?

Да, всички! Да, но само отнасящите се до наргилетата. Да, но само отнасящите се до цигарите на закрито. Не. Нямам мнение.
виж резултатите или