Възпоменателната монета за европредседателството стигна цена от 5 000 лева в нета

Автор: "PoligrafF", от 24.09.2018 0
Тя бе пусната в обращение на 2-ри януари т.г.

Монетата от 10 лева, пусната в чест на българското европредседателство, достигна цена от 5 000 лева в сайтовете за онлайн търговия. Тя се продава в неотваряна капсула, заедно със сертификат за качество, пише в-к “Монитор”.

При пускането й в обращение на 2-ри януари т.г., Българската народна банка я продаваше за 66 лева. Тиражът бе 3 000 бройки, от които само 2 000 стигнаха до касите на БНБ. Останалите 1 000 бяха закупени от Министерството на Европредседателството, което ще ги използва за подаръци на участниците в събитията от програмата.  

2-те хиляди бройки в продажба бяха изкупени в рамките на два дни. Девет месеца по-късно възпоменателната монета вече се търгува в интернет с над 75% по-висока цена.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или