В Бургас може и да мирише - но всичко е точно!

Автор: М. Иванов, от 30.01.2018 0
Не може категорично да се посочи източник на неприятни миризми и какви са те по химичен състав.

Не може категорично да се посочи източник на неприятни миризми и какви са те по химичен състав. Това признават от институциите, след срещата между кмета на Бургас, представители на екоинспекцията и нефтената рафинерия.

От “Лукойл” поясняват, че имат собствени анализатори на 11 комина в завода, които обхващат около 80% от димните газове, отделящи се в атмосферата. Те са модерни, на утвърдени марки, калибрират се ежегодно и се правят замервания от държавната лаборатория.

Техните уреди не са отчели замърсяване, а обхващат всички вредни газове, които се следят и от органите, категоричен е главният еколог на завода Николай Новачев. Той и директорът на екоинспекцията Тонка Атанасова поясниха, че няма как категорично да се твърди кой е източникът на миризмите

”Това, което повечето хора го отчитат като неприятна миризма, е, така да се каже, неспецифични замърсители. Тоест - те нямат ясна молекулна формула, нямат ясна химична формула”, коментира Новачев. 

”Вие усещате тип миризма. Усещате от какво мирише. Вие усещате миризма на запъртъци, с извинение. Обаче тези запъртъци могат да бъдат и от канализацията, от гниещи процеси, могат да идват и от завода”, заяви Атанасова.

Източник: БНР - Бургас

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Новият туристически информационен център в сърцето на Бургас ще посреща…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или