Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

В Долно Езерово заработи съвременна канализация за 6 млн. лв.

Автор: "PoligrafF", от 10.03.2011 0
Кметът на Бургас Димитър Николов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и заместникът й Ивелина Василева прерязаха лентата на новоизградената канализация в квартал Долно Езерово. Тя е с дължина близо 10 км. и отговаря на всички съвременни изисквания за диаметър и дълбочина на полагане на тръбите.

Кметът на Бургас Димитър Николов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и заместникът й Ивелина Василева прерязаха лентата на новоизградената канализация в квартал Долно Езерово. Тя е с дължина близо 10 км. и отговаря на всички съвременни изисквания за диаметър и дълбочина на полагане на тръбите.

Изградени са още 229 броя улични ревизионни шахти от сглобяеми елементи в трасето на канализацията и Канална помпена станция за битови отпадъчни води - проектирана с капацитет да поема цялото количество на отпадъчни води на квартала, с дебит над 70 л/сек. Тласкател с дължина 3 155 м. отвежда отпадъчните води от КПС-Долно Езерово до ГПСОВ – Бургас.

Асфалтовата настилка на улиците, под които е минала новата канализация, е възстановена. Предвижданията са инвестицията по изграждане на канализация и КПС с тласкател да намали с почти 39 000 куб. м. за година количеството на замърсените води, генерирани от различни източници в квартала. Новата за Долно Езерово придобивка стана факт след спечелен от община Бургас проект по оперативна програма „Околна среда”, на стойност 6 млн. лв.

На откриването присъстваха и зам.-кметът на община Бургас по евроинтеграция и екология Атанаска Николова, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, директорът на РИОСВ – Бургас Бойчо Георгиев, народни представители и общински съветници. „Строителството се случи в тежък период, по време на наводненията в Долно Езерово от началото на 2010 г., когато много домакинства пострадаха от обилните дъждове, снеготопенето и покачването на водите на езерото Вая.

Въпреки всичко, със съвместните усилия на общинската администрация и упоритостта на изпълнителите, строително-монтажните дейности приключиха успешно. Новата канализация ще пази квартала от евентуални нови наводнения. В единодушие с местния парламент поехме и съфинансирането на домовите отклонения, така че не се наложи жителите на Долно Езерово да платят и стотинка. Проектираме и търсим финансиране за още такива проекти – канализация в Горно Езерово, Черно море и Рудник, к-с „Меден рудник”, Сарафово, Крайморие. Надявам се министър Караджова да съдейства за по-бързото им одобряване и изпълнение”, заяви кметът Димитър Николов.      

„Радост е за мен за присъствам в Бургас по такъв повод. Това е първият обект, на който съм направила първа копка, а сега го откривам. Община Бургас има голям административен капацитет. Реализираните водни проекти и проекти по околна среда на Бургас са за над 200 млн. лв. Новите също са с много високо качество и аз не се съмнявам, че ще бъдат реализирани”, отговори министър Нона Караджова.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или