Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

В Каблешково не искат каменна кариера

Автор: "PoligrafF", от 25.07.2013 0
Жителите на Каблешково единодушно се обявиха против изграждането на каменна кариера в землището на града. На общественото обсъждане, което организира община Поморие, всички присъстващи изразиха категоричното си мнение, че на връх Малка биберна не бива да се изгражда подобно съоръжение.

Жителите на Каблешково единодушно се обявиха против изграждането на каменна кариера в землището на града. На общественото обсъждане, което организира община Поморие, всички присъстващи изразиха категоричното си мнение, че на връх Малка биберна не бива да се изгражда подобно съоръжение.

„Това е исторически връх с уникална природа” – каза един от присъстващите граждани – „В близост до мястото се намира едно от най-големите находища на диво кокиче, има богата и разнообразна растителност, а гледката от върха разкрива като на длан Слънчев бряг, Несебър, Ахелой, Поморие, дори Бургас, Черноморец и Созопол” – добави той.         

На срещата присъстваха кметът на община Поморие Иван Алексиев, председателят на Общинския съвет д-р Милена Енева, заместник-кметовете Янчо Илиев и Илия Джингов и кметът на град Каблешково Елена Бояджиева.

„Организираме този обществен дебат, защото ще ни трябва вашата помощ, за да предотвратим  намеренията на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Все още няма влязло в сила решение за проучване на подземни богатства в землището на Каблешково, но ние сме длъжни да реагираме навреме. Затова вече сме изпратили отрицателното си становище до МИЕТ, затова провеждаме и това обсъждане. От днес ще стартира подписка против изграждането на каменна кариера, която ще бъде приложена към нашето становище като доказателство, че жителите на Kаблешково ще защитават правата си и няма да позволят природните и културно-исторически богатства на връх Малка биберна да останат под камъните.” – заяви кметът Иван Алексиев.         

Община Поморие вече подаде жалба до Върховния административен съд относно решение на МИЕТ за проучване на подземни богатства в землището на Ахелой. Кметът подчерта, че ако бъде задействана подобна процедура и в Каблешково, правата на Община Поморие отново ще бъдат потърсени в съда.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или