Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

В "Меден рудник" правят водопроводи и канализация

Автор: "PoligrafF", от 04.02.2011 0
Тази година в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник” ще се изпълнява многомилионен проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води. Той ще се извърши със спечелени от Община Бургас европейски средства по ОП „Околна среда”.

Тази година в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник” ще се изпълнява многомилионен проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води. Той ще се извърши със спечелени от Община Бургас европейски средства по ОП „Околна среда”.

Това бе съобщено от зам.-кмета Атанаска Николова по време на обществено обсъждане на проектобюджета за 2011 г. Тя допълни, че в момента текат процедурите за избор на изпълнител на проекта. Ако няма обжалвания, строителството може да стартира до 2 месеца. Зам.-кметът Николова не скри, че проектът е тежък и изпълнението му ще продължи 18 месеца.

Предстои рехабилитация на 12 км. съществуващи тръби, полагане на 6 км. нови тръби. Дължината на новоизградените главни колектори по проекта ще е около 2,4 км., а дължината на новоизградената вторична мрежа ще е около 4,8 км. Паралелно с изпълнението на този проект Община Бургас готви нов, с който ще се търси европейско финансиране за увеличаване капацитета на пречиствателната станция на „Меден рудник”, за да може да поеме допълнителните натоварвания на растящия комплекс.

Тази година в „Меден рудник” започва строителството на т.нар. източна артерия, която ще обслужва множеството нови жилищни сгради. Първият етап ще свърже района около Пощата с бул. „Захари Стоянов”, обясни директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова. За 2011 г. се предвижда в „Меден рудник” да бъдат изцяло санирани 3 съществуващи детски градини и да почне строителството на 1 нова – ЦДГ №13 „Надежда”. Община Бургас желае също така да ремонтира и пусне в експлоатация басейните в СОУ „Константин Петканов” и ОДЗ №9 „Делфин”.

Тази година в проектобюджета са заложени средства за изграждане на 2 паркинга, всеки с повече от 100 места – при бл. 425 и 51. Започва и проектиране на нов плувен комплекс в района на „Битака”. Вече започна изпълнението на проектите за изграждане на пътен възел Юг и пускане на нов кръг на тролейбусната мрежа – и двата са логистично свързани с „Меден рудник”.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или