Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

В НС заговориха за санкции за отсъствията на БСП

Автор: "PoligrafF" , от 21.02.2019 0
По предложение на председателя на Правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов, темата може да влезе в дневния ред в Комисията.

Втори ден Народното събрание успява на косъм да събере кворум, само с гласовете на управляващите. След като в началото на седмицата БСП обяви, че напуска Парламента, днес вече се заговори и за санкции. По предложение на председателя на Правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов, темата може да влезе в дневния ред в Комисията.

”Отсъствието на колегите налага обследване на правилника с оглед санкционните последици. Спекулативно е твърдението на колегите, че неприсъствайки те не получавали нищо. Не е така. Според правилника, макар и да не участват в заседанията, депутатите от БСП ще вземат една трета от основното си възнаграждение. Във възприятието на работещия българин тази една трета всъщност е средната работна заплата”. Това заяви Кирилов, предава NOVA.

Той подчерта, че е редно въпросът да бъде обсъден, за да бъде изяснено дали могат да се извиняват депутатски отсъствия, когато липсва цяла една парламентарна група.

„Редно е голяма част от разходите да не бъдат покрити, а санкциите да бъдат пределно ясни и да се знае. Ние, когато бяхме извън парламента юни и юли месец 2013 г., не получавахме абсолютно нищо. Санкциите бяха радикални тогава“, заключи народният представител.

”Кой в България не ходи на работа изобщо и взема 1 000 лева? Това е една нелоша заплата за българските стандарти в момента. Ние искаме това да отпадне”, коментира лидерът на “Атака” и съпредседател на “Обединените патриоти” Волен Сидеров.

”Нека вкарат тези предложения и ще ги обсъдим публично пред всички. Ама ми се ще да водим и дебат за какво една част от парламента работи по някакъв дневен ред, който не е актуален, а друга част въобще не работи”, заяви народният представител от ДПС Халил Летифов.

Междувременно, с кворум от 122-ма депутати бе решено да стартира процедура за избор на нова ЦИК. Партиите, неправителствените организации и парламентарно представените такива ще имат двуседмичен срок да представят своите кандидати. Очаква се новият състав на ЦИК да бъде гласуван на 18 или 19 март.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или