В петък награждават победителите в литературния конкурс "Петя Дубарова"

Автор: "PoligrafF", от 10.05.2018 0
Тази година участниците са 219.

Този петък ще бъдат наградени тазгодишните призьори в литературния конкурс “Петя Дубарова”. Церемонията ще започне в 17:30 часа, в КЦ “Морско казино”, в залата, носеща името на прочутата бургаска поетеса.

Тази година участниците са 219. За най-добрите са подготвени призове за първо, второ и трето място в категориите поезия и проза. Голямата награда ще получи победителят в поетичната категория. Той ще бъде отличен с диплом и пластика “Полет” на Ненчо Русев. Ще бъдат връчени още десет поощрителни награди, както и специални награди от партньорите на събитието.

Победителите определи 5-членно жури с председател проф. Владимир Трендафилов - преводач-англицист, поет, критик, публицист. Членове са писателите Диана Петрова, Рене Карабаш, Иван Сухиванов и Мартин Колев. Имената на първенците ще узнаем утре, а наградените творби ще бъдат включени в сборника “Петя - пристан зелен”.

Организатори на конкурса са Община Бургас, Министерство на образованието и науката /РУО - Бургас/ и Къща-музей “Петя Дубарова”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Новият туристически информационен център в сърцето на Бургас ще посреща…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или