Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

В понеделник стартира лятната Антиспин кампания

Автор: "PoligrafF", от 12.08.2016 0
Бургас също ще се включи активно в инициативата. Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус, могат да посетят лабораторията на РЗИ всеки работен ден - от 13.00 до 16.00ч.

В понеделник стартира тринадесетата лятната Антиспин кампания за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН.. Тя ще продължи от 15 август до 15 септември като в нея ще вземат участие 28-те Регионални здравни инспекции и 14-те работещи Кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС) в цялата страна.

Целта на кампанията е да повиши обществената осведоменост по отношение на начините за предаване на и предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции и да мотивира хората към отговорност към собственото здраве и към здравето на партньора.

Над  42 000 души са се изследвали досега в подобни летни компании, сочат данни на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Тестването за ХИВ ще се предлага от медицински консултанти в близост до басейни и аквапаркове, в централни градски части, в градски квартали и села с преобладаващо ромско население, в учебни заведения и в лабораториите на РЗИ и в КАБКИС.

Бургас също ще се включи активно в инициативата. Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус, могат да посетят лабораторията на РЗИ всеки работен ден - от 13.00 до 16.00ч.

На 18-и август (четвъртък), между 10 и 12 часа на обяд ще се извършва безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове в мобилен медицински кабинет (ММК), разположен на възлово място в град Бургас – Морската градина, „Бункера“. Екипът в мобилния кабинет се състои от представители на: РЗИ-Бургас и Сдружение „Доза обич“.

Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A”, Община Бургас, БМЧК, Фондация „Областен ромски съюз“, Сдружение „Доза обич“ и Сдружение „Равновесие“ ще раздават здравно-информационни материали, флаери, брошури и ще промоцират употребата на предпазни средства; ще мотивират  гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

На 15-и септември (четвъртък) мобилният кабинет ще бъде разположен на ул. “Александровска” (пл. “Тройката”) във времето между 14 и 16 часа. Екипът в него се състои от представители на: РЗИ-Бургас и Фондация „Областен ромски съюз”. Доброволци отново ще раздават информационни брошури и флаери.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или