Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

В понеделник стартира лятната Антиспин кампания

Автор: "PoligrafF", от 12.08.2016 0
Бургас също ще се включи активно в инициативата. Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус, могат да посетят лабораторията на РЗИ всеки работен ден - от 13.00 до 16.00ч.

В понеделник стартира тринадесетата лятната Антиспин кампания за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН.. Тя ще продължи от 15 август до 15 септември като в нея ще вземат участие 28-те Регионални здравни инспекции и 14-те работещи Кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС) в цялата страна.

Целта на кампанията е да повиши обществената осведоменост по отношение на начините за предаване на и предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции и да мотивира хората към отговорност към собственото здраве и към здравето на партньора.

Над  42 000 души са се изследвали досега в подобни летни компании, сочат данни на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Тестването за ХИВ ще се предлага от медицински консултанти в близост до басейни и аквапаркове, в централни градски части, в градски квартали и села с преобладаващо ромско население, в учебни заведения и в лабораториите на РЗИ и в КАБКИС.

Бургас също ще се включи активно в инициативата. Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус, могат да посетят лабораторията на РЗИ всеки работен ден - от 13.00 до 16.00ч.

На 18-и август (четвъртък), между 10 и 12 часа на обяд ще се извършва безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове в мобилен медицински кабинет (ММК), разположен на възлово място в град Бургас – Морската градина, „Бункера“. Екипът в мобилния кабинет се състои от представители на: РЗИ-Бургас и Сдружение „Доза обич“.

Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A”, Община Бургас, БМЧК, Фондация „Областен ромски съюз“, Сдружение „Доза обич“ и Сдружение „Равновесие“ ще раздават здравно-информационни материали, флаери, брошури и ще промоцират употребата на предпазни средства; ще мотивират  гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

На 15-и септември (четвъртък) мобилният кабинет ще бъде разположен на ул. “Александровска” (пл. “Тройката”) във времето между 14 и 16 часа. Екипът в него се състои от представители на: РЗИ-Бургас и Фондация „Областен ромски съюз”. Доброволци отново ще раздават информационни брошури и флаери.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Ето моята тайна. Много е проста: Истинските неща се виждат само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или