Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

В последните три години "Кроношпан" увеличава постоянно работните места в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 02.11.2018 0
Заводът дава хляб на високообразовани, нестандартно мислещи и креативни млади хора.

На фона на все по-големия недостиг  на високообразовани и квалифицирани кадри, за който алармират работодателите в страната,  „Кроношпан-България“ успява  да привлича надеждни попълнения в своя екип. Анализ на профила на служителите на компанията в Бургас показва, че в момента от всичките 310 работещи над 50% са с висше образование. Средната възраст на новопривлечените специалисти е 35 години, а повечето от тях са завършили инженерни специалности в България или са специализирали в чужбина.

През последните три години, тенденцията за разкриване на нови работни места в бургаския завод бележи устойчив ръст. Поле за изява получават ел. инженери, програмисти, технолози, дизайнери с много високо ниво на квалификация, а изграждането на екип от толкова различни по образование и интереси хора, е резултат на прецизен подбор от страна на фирмата.

В компанията са решили, вместо да се оплакват от липсата на подготвени кадри, да създават такива. “Кроношпан” се стреми да привлича колкото се може повече нестандартно мислещи и креативни млади хора. За целта, ръководството на фирмата развива добрите си отношения с Техническия университет в Габрово, с Техническия университет във Варна, а вече обмисля и засилване на партньорството си с Националната художествена академия и по-специално с филиала и в Бургас.

Висококвалифицирани са и служителите на „Кроношпан“ в производството. Неслучайно те получават за своите умения средно около 30% по-висока заплата от средната за региона на Бургас, която според Националния статистически институт е на ниво от  930 лв. през първите шест месеца на 2018 год. Паралелно с това, чрез подизпълнители, ангажирани в ремонтни дейности, строителство, дърводобив и логистика, фирмата осигурява допълнителни 5000 работни места.

През 2017 год. в бургаското предприятие бяха монтирани нови оросителни системи, изградени покрития върху транспортна лента за дървесина, поставени стени около съществуващи складове и обособена нова покрита площ за съхранение на дървесина, а около територията на производствата беше създаден зелен пояс. Предприятието е постоянно подлагано на проверки от контролните органи, а измерванията не показват отклонения от нормите.

През настоящата година по инициатива на „Кроношпан“  в съседния бургаски к-с „Славейков“ беше инсталирана стационарна станция за 24 мониторинг на нивата на ФПЧ /фини прахови частици/ във въздуха над Бургас. Информацията от данните от измервателните устройства ще се подава в реално време към РИОСВ и към МОСВ. В момента се изгражда нова ограда около предприятието, която допълнително ще минимизира възможностите за запрашаване.

В компанията не само стриктно изпълняват списъка с препоръките на МОСВ и РИОСВ Бургас, но вече работят по изпълнението на следващия етап от инвестиционната си стратегия, за да могат да покрият предварително изискванията на новия регламент за дървопреработвателната индустрия в ЕС , който ще влезе в действие  в края на 2019 год.

От  „Кроношпан“ са амбицирани Бургас да бъде първият град с дървопреработвателно предприятие в страната, който е изпълнил условията на този регламент. Същевременно служителите на компанията  са притеснени от заявеното намерение на политически фигури и организации с неясни интереси  предприятието да бъде унищожено и прогонено от Бургас.

Ръководството на  “Кроношпан” определя   атаките, зад които прозират частни интереси, зле маскирани като обществени каузи, като директен удар срещу бургаската икономика  и срещу една от доказано стабилните фирми в региона.

В отговор на тези агресивни действия от „Кроношпан“ възнамеряват единствено да продължат с изпълнението на своята програма, насочена към въвеждане на нови технологии, създаване на нови продукти за българския и световния пазар, привличане на млади и способни кадри и подкрепа към инициативи, полезни за хората от Бургас.


* Платена публикация. 

 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или