В четвъртък откриват лендарт инсталациите на Атанасовското езеро

Автор: "PoligrafF" , от 09.05.2018 0
Произведенията на творците, участници в априлския пленер, имат двойна функция.

Впечатляващите лендарт инсталации, създадени по време на арт пленера в края на април, ще бъдат официално открити в четвъртък, 10-и май, от 17:00 часа. Сборният пункт е Укритието за наблюдение на птици, откъдето гостите на събитието ще се отправят по протежение на Пътеката на саблеклюна, където са разположени инсталациите.

Произведенията на творците, участници в пленера, имат двойна функция. Освен, че са впечатляващи за любителите на изкуството, създадено от естествени материали, те служат и като артистично укритие за наблюдение на птиците. Фигурите представляват мащабни художествени конструкции от клони и тръстика бяха инсталирани непосредствено до езерото. Стари солничарски дъски, разядени от солената вода, послужиха за създаване на скулптурен обект под формата на огромно яйце.

На откриването ще присъстват и част от участниците в арт пленера - учениците от специалности „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“ от Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, които под ръководството на Добрин Атанасов, Любен Кулелиев – артпедагози от Център АЛОС, и Калоян Минчев – техен асистент, изработиха мащабните художествени конструкции.

Ще имаме възможност да се запознаем с този необикновен стил в изкуството и с начина по който той се вплита естествено със заобикалящата среда. Това от една страна разширява района за разходка и естетическа наслада около езерото, а от друга - за пореден път вплита в едно природните и културни стойности на лагуната.

На фона на залязващото слънце и на чаша бяло вино ще се насладим на новите придобивки за гражданите и гостите на Бургас и ще погледаме птиците, които в момента гнездят в района – рибарки, саблеклюни, кокилобегачи или се хранят – лопатарки, свирци и др.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Новият туристически информационен център в сърцето на Бургас ще посреща…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или