В четвъртък откриват лендарт инсталациите на Атанасовското езеро

Автор: "PoligrafF" , от 09.05.2018 0
Произведенията на творците, участници в априлския пленер, имат двойна функция.

Впечатляващите лендарт инсталации, създадени по време на арт пленера в края на април, ще бъдат официално открити в четвъртък, 10-и май, от 17:00 часа. Сборният пункт е Укритието за наблюдение на птици, откъдето гостите на събитието ще се отправят по протежение на Пътеката на саблеклюна, където са разположени инсталациите.

Произведенията на творците, участници в пленера, имат двойна функция. Освен, че са впечатляващи за любителите на изкуството, създадено от естествени материали, те служат и като артистично укритие за наблюдение на птиците. Фигурите представляват мащабни художествени конструкции от клони и тръстика бяха инсталирани непосредствено до езерото. Стари солничарски дъски, разядени от солената вода, послужиха за създаване на скулптурен обект под формата на огромно яйце.

На откриването ще присъстват и част от участниците в арт пленера - учениците от специалности „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“ от Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, които под ръководството на Добрин Атанасов, Любен Кулелиев – артпедагози от Център АЛОС, и Калоян Минчев – техен асистент, изработиха мащабните художествени конструкции.

Ще имаме възможност да се запознаем с този необикновен стил в изкуството и с начина по който той се вплита естествено със заобикалящата среда. Това от една страна разширява района за разходка и естетическа наслада около езерото, а от друга - за пореден път вплита в едно природните и културни стойности на лагуната.

На фона на залязващото слънце и на чаша бяло вино ще се насладим на новите придобивки за гражданите и гостите на Бургас и ще погледаме птиците, които в момента гнездят в района – рибарки, саблеклюни, кокилобегачи или се хранят – лопатарки, свирци и др.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или