Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

ГЕРБ готвят закон за регулиране на таксиметровата дейност

Автор: "PoligrafF", от 05.06.2015 0
Според настоящите текстове и прилагането им към момента таксиметров превоз на пътници може да се извършва по два начина. Единият е от търговци, притежаващи удостоверения за регистрация, или от водачи, извършващи дейността от името на регистриран превозвач, но за своя сметка.

Народните представители от ГЕРБ Иван Вълков и Цветомир Михов внесоха в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за автомобилните превози. Новият текст има за цел да промени регулацията на таксиметровите превози като уеднакви правилата за всички в този бранш.

Според настоящите текстове и прилагането им към момента таксиметров превоз на пътници може да се извършва по два начина. Единият е от търговци, притежаващи удостоверения за регистрация, или от водачи, извършващи дейността от името на регистриран превозвач, но за своя сметка.

„При регистрационните режими административният орган проверява наличието на установените нормативни изисквания и при съответствие разрешава, без право на преценка по целесъобразност, извършването на стопанската дейност. Държавата е регулирала тази стопанска дейност, поставила е и условия, на които трябва да отговарят лицата, извършващи таксиметрови превози. В същото време обаче се е създала възможността същата дейност да бъде извършвана и без регистрация”, поясни Иван Вълков, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по транспорт.

Той коментира, че по този начин лицата, които извършват таксиметров превоз на пътници, не са равнопоставени – някои от тях трябва да отговорят на определени със закона изисквания и да се регистрират, а други – извършват тази дейност без да се регистрират.

„С внесения законопроект целим уеднаквяване на условията и справедливост за всички. Ще се премахнат и затрудненията при извършването на контрола за спазването на  закона, които към настоящия момент съществуват предвид необходимостта да се изследва въпросът кой действително е превозвачът, извършващ дейността”, допълни народният представител от ГЕРБ.  

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или