Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Гербери ще сезират Сметната палата по казуса с бюджета на Поморие

Автор: "PoligrafF", от 02.03.2011 5
За седма поредна година отчета за изпълнението на бюджета на Община Поморие не се приема и всички общински съветници се питаме защо институции, като Сметната палата и Агенцията за финансов контрол не се заинтересуват от този факт. Това обявиха на пресконференция днес общинските съветници от ПП ГЕРБ-Поморие.

За седма поредна година отчета за изпълнението на бюджета на Община Поморие не се приема и всички общински съветници се питаме защо институции, като Сметната палата и Агенцията за финансов контрол не се заинтересуват от този факт. Това обявиха на пресконференция днес общинските съветници от ПП ГЕРБ-Поморие.

На брифинга присъства и народният представител Иван Алексиев. Той обяви, че групата на депутатите от ПП ГЕРБ от Бургаска област ще сезират Сметната палата по този казус. На 28 февруари 2011 г. беше приет бюджета на Община Поморие с рамка, след корекция, от 20 659 620 лева. Според обяснителната записка, с проекта за бюджет, общинското ръководство цели запазване на финансовата стабилност на Общината в условия на финансова криза.

„Но каква е тази стабилност като приключваме годината с близо 3 млн. лв. неразплатени сметки. Това потвърждава нашите опасения от преди година, че бюджетът е кух и приходите са надути. Тази година отново ни се предложи бюджет, с който вероятно г-н кмета на Община Поморие решава с общински пари да води предизборна кампания. Бюджет, в който приходната част се напасва според разходната. Ние сме единствената от черноморските общини, която увеличава рамката на бюджета. Това е бюджет, в който приходната част е нереално увеличена – например от концесии миналата година са събрани около 100 000 лв., а тази година се предвиждат 1 700 000 лв., т.е. 17 пъти увеличени и т.н.”, коментира общинският съветник от ПП ГЕРБ в Поморие Таня Адамова.

„Всичко това принуди общинските съветници да коригираме предложения бюджет. В години на финансова криза се залага на инфраструктура и социална дейност, а в Поморие това се случва само отчасти. Улиците ни са в кал, години наред живущите на десетки улици чакат благоустрояване, но напразно. Обратно на това ул. „Освободител”, и то само в частта, в която живее кмета на Община Поморие, бе благоустроена без това да е особено належащо”, допълни Адамова.

Съветниците съобщиха, че както в предходния бюджет, така и в този за 2011 г. не бяха заложени средства за неправителствени организации, които поддържат духовния живот в града. „Липсваха пари и за даровити деца, макар че имаме програма за тях. Не бяха заложени пари и за програма ин     витро. Всичко това се коригира от общинските съветници в Поморие. Община Поморие има наложена глоба за невнесен ДДС на стойност около 1 млн. лв., а тази година за това са заложени около 500 000 лв., т.е. за следващата година отсега имаме дефицит от половин милион лв”, съобщи Таня Адамова.

Според Иван Алексиев реалният бюджет на Община Поморие е 16 млн. лв. и след като бъде направена проверка от Сметната палата ще се разбере какви точно са реалните параметри. Народният представител сподели и незадоволството си от неизползването на възможността да се кандидатства по различни оперативни програми от Общината. „След като оперативните програми бяха отпушени от правителството на ПП ГЕРБ и всички общини започнаха да реализират различни проекти от Община Поморие са спечелени само два.  В момента не се работи по нито един от тях.  Единият е за две детски градини и Техникума по туризъм. Всичко по проекта е готово, но строително-ремонтните дейности така и не са започнали. Най-вероятно те ще стартират като част от предизборната кампания на настоящия кмет.  Другият проект, който Община Поморие е спечелила, е за разширяване на пречиствателната станция – там работата вървеше доста усилено, но сега отново предизборно утихна”, каза Иван Алексиев.

Той пресече спекулациите, че само кметове от ПП ГЕРБ печелят проекти като съобщи, че кметът на Карнобат, който е от БСП, до момента е спечелил 14 проекта. На въпрос дали Иван Алексиев ще е кандидата на ПП ГЕРБ за кмет в Поморие той отговори, че все още това не е ясно, защото има процедури за избор на кандидат, които все още не са стартирали в партията. Според Адам Адамов, който е общински ръководител на ПП ГЕРБ в Поморие, сигурно е, че партията ще има свой кандидат за кмет в морския град и няма да участва в коалиции с други формации.

Добави в Svejo

Коментари (5)

Помориец, 02.03.2011, 15:24
Най-накрая някой ще спре Златанов да си прави каквото иска. Тоз дава луди пари за кампании и реклами по медиите, а за хората на Поморие все няма пари!
Да видим сега, 02.03.2011, 15:33
А, така кметът да даде отчет най-добре. От сигурен източник знам, че дава по 350-500 лв месечно поне на 8 бургаски медии да го отразяват.
APOSTOL, 02.03.2011, 15:35
KYDE SA NI PARITE KMETEEEEE???? M**A tI da E** BOKLUK TAKYV!!!
Ganbold, 19.02.2014, 23:44
This is the ideal answer. Evnoerye should read this
Sanaa, 21.02.2014, 05:20
That's a nicely made answer to a chnnaelgilg question

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Понякога и синоптиците познават...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или