Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Глоба от 3000 лв., ако такситата в Бургас не спазват тавана

Автор: "PoligrafF", от 26.05.2011 3
Не са открити таксита-нарушители на Летище Бургас, във връзка със спазването на определената от Общински съвет максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег, в размер на 1.10 лв. на километър, валидна за територията на община Бургас.

Не са открити таксита-нарушители на Летище Бургас, във връзка със спазването на определената от Общински съвет максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег, в размер на 1.10 лв. на километър, валидна за територията на община Бургас.

В акцията са участвали инспектори от отдел „Стопански дейности” при Община Бургас и служители от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. Всички проверени таксиметрови автомобили са притежавали необходимите стикери и разрешения за извършване на таксиметрова дейност, а тарифите им са били съобразени с новите изисквания.

Пределните цени са в сила от днес, а проверките ще бъдат постоянни. Предвидената глоба за неспазване тавана на цената, според закона за автомобилните превози, е в размер на 3000 лв.   С промяната ще бъдат защитени не само обществените интереси на българските граждани и гостите на страната, но и на таксиметровите водачи, които са поставени в условия на нелоялна конкуренция от спекулативните цени.  

Подобен подход се прилага във Великобритания, Дания, Унгария, Холандия, Финландия, Ирландия, Франция, Чехия и Белгия, а в Италия, Германия и Испания се прилагат фиксирани тарифи за километър и времетраене на пътуването.

Добави в Svejo

Коментари (3)

Павел Петров, 26.05.2011, 15:48
Мина им царството на такситата на летището.
Моника, 26.05.2011, 16:01
Всеки преди време искаше да кара такси на летището, защото до Сл. бряг вземаха по 50-100 лева. Как няма да се натискат да карат таксита. Някои от тях си направиха вили...
под контрол, 26.05.2011, 16:37
Голямо дебнене ще падне!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или