Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Голям спортен комплекс, нови улици и парк за "Меден рудник" през 2015-а

Автор: "PoligrafF", от 14.01.2015 0
150 хил. лева са заложени в Бюджет 2015 за довършване на църквата "Свети Николай Чудотворец" в "Меден рудник". Това съобщи на среща с жителите на комплекса зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев. Започва и проектирането на нов парк, който ще се намира в близост до сградата на Териториалната дирекция.

150 хил. лева са заложени в Бюджет 2015 за довършване на църквата “Свети Николай Чудотворец” в “Меден рудник”. Това съобщи на среща с жителите на комплекса зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев. Започва и проектирането на нов парк, който ще се намира в близост до сградата на Териториалната дирекция.

През 2015-та година е предвиден поетапен ремонт на улици, изграждането на нови и облагородяване на междублокови пространства. Според териториалният директор Магдалена Манолова, до момента в комплекса са премахнати над 3 000 гаража, основно в зоните А и Б. Поетапното им премахване и в другите зони ще продължи и през тази година.

Ще се инвестира в поетапно изграждане на нови паркоместа в “Меден рудник. 2 млн. лв. ще бъдат вложени в комплекса за тротоари и улици, както и 1 млн. за зелени площи, съобщи още Красимир Стойчев. Той запозна хората с предстоящите дейностите по изпълнението на проекта за Интегриран градски транспорт. Предвижда се да се завърши източната артерия на комплекса.

Дългогодишният абсурд с непредвиждането на улици там и в същото време бумът на строителство на кооперации е на път да бъде разрешен. Няколко години Община Бургас отчуждаваше имоти, за да промени ПУП, което да позволи изграждането на нови улици. 

В началото на година ще стартира и цялостна подмяна на осветлението в комплекса. То ще бъде заменено с ново, модерно, автоматизирано и  енергоспестяващо. Започва изграждането на улици в един от най-проблемните райони на “Меден рудник” - Източна районна артерия.

Започва проектирането на нов голям спортен комплекс, както и на нов корпус в детска градина “Чайка”. Предстои смяна на дограмата в училище “Елин Пелин”. Предвиден е и цялостен ремонт  на пространство между блоковете - 107, 108, 109, 110. 

Жителите на “Меден рудник” поставиха основно въпроси, свързани с благоустройството около блоковете им. Представители на квартал “Победа” поставиха искане за асфалтиране на улиците и цялостна канализация, но стана ясно, че това може да се осъществи едва след тоталното премахване на незаконните постройки там. Събарянето им в “Меден рудник”, “Горно Езерово” и “Победа” ще продължи и през тази година.

На обсъждането, на което присъстваха и представители на IV- то РПУ, стана ясно, че по инициатива на кмета Димитър Николов започват срещи в кварталите и селата на общината с представители на полицията, на които да се поставят въпроси свързани с престъпността в съответните населени места. Такива ще бъдат направени и в “Меден рудник”. 

Главният инженер на Община Бургас Веселина Цакова презентира възможностите за участие в програмата за саниране на панелните жилища. Общински експерти ще консултират и подпомагат жителите на блокове в подготовката на документацията. 

На общественото обсъждане присъстваха общински съветници, представители на общинска администрация, както и на фирмите, които отговарят за поддръжката в “Меден рудник”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или