Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Голям спортен комплекс, нови улици и парк за "Меден рудник" през 2015-а

Автор: "PoligrafF", от 14.01.2015 0
150 хил. лева са заложени в Бюджет 2015 за довършване на църквата "Свети Николай Чудотворец" в "Меден рудник". Това съобщи на среща с жителите на комплекса зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев. Започва и проектирането на нов парк, който ще се намира в близост до сградата на Териториалната дирекция.

150 хил. лева са заложени в Бюджет 2015 за довършване на църквата “Свети Николай Чудотворец” в “Меден рудник”. Това съобщи на среща с жителите на комплекса зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев. Започва и проектирането на нов парк, който ще се намира в близост до сградата на Териториалната дирекция.

През 2015-та година е предвиден поетапен ремонт на улици, изграждането на нови и облагородяване на междублокови пространства. Според териториалният директор Магдалена Манолова, до момента в комплекса са премахнати над 3 000 гаража, основно в зоните А и Б. Поетапното им премахване и в другите зони ще продължи и през тази година.

Ще се инвестира в поетапно изграждане на нови паркоместа в “Меден рудник. 2 млн. лв. ще бъдат вложени в комплекса за тротоари и улици, както и 1 млн. за зелени площи, съобщи още Красимир Стойчев. Той запозна хората с предстоящите дейностите по изпълнението на проекта за Интегриран градски транспорт. Предвижда се да се завърши източната артерия на комплекса.

Дългогодишният абсурд с непредвиждането на улици там и в същото време бумът на строителство на кооперации е на път да бъде разрешен. Няколко години Община Бургас отчуждаваше имоти, за да промени ПУП, което да позволи изграждането на нови улици. 

В началото на година ще стартира и цялостна подмяна на осветлението в комплекса. То ще бъде заменено с ново, модерно, автоматизирано и  енергоспестяващо. Започва изграждането на улици в един от най-проблемните райони на “Меден рудник” - Източна районна артерия.

Започва проектирането на нов голям спортен комплекс, както и на нов корпус в детска градина “Чайка”. Предстои смяна на дограмата в училище “Елин Пелин”. Предвиден е и цялостен ремонт  на пространство между блоковете - 107, 108, 109, 110. 

Жителите на “Меден рудник” поставиха основно въпроси, свързани с благоустройството около блоковете им. Представители на квартал “Победа” поставиха искане за асфалтиране на улиците и цялостна канализация, но стана ясно, че това може да се осъществи едва след тоталното премахване на незаконните постройки там. Събарянето им в “Меден рудник”, “Горно Езерово” и “Победа” ще продължи и през тази година.

На обсъждането, на което присъстваха и представители на IV- то РПУ, стана ясно, че по инициатива на кмета Димитър Николов започват срещи в кварталите и селата на общината с представители на полицията, на които да се поставят въпроси свързани с престъпността в съответните населени места. Такива ще бъдат направени и в “Меден рудник”. 

Главният инженер на Община Бургас Веселина Цакова презентира възможностите за участие в програмата за саниране на панелните жилища. Общински експерти ще консултират и подпомагат жителите на блокове в подготовката на документацията. 

На общественото обсъждане присъстваха общински съветници, представители на общинска администрация, както и на фирмите, които отговарят за поддръжката в “Меден рудник”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или