Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Дават старт на канализацията във Ветрен напролет

Автор: "PoligrafF", от 12.02.2013 0
От квартал Ветрен ще стартира изграждането на новата канализация с пречиствателна станция, която ще обхване и територията на Минералните бани и кв. Банево. Това заяви зам.-кметът по екология и европейски политики Атанаска Николова по време на обществено обсъждане на бюджет`2013.

От квартал Ветрен ще стартира изграждането на новата канализация с пречиствателна станция, която ще обхване и територията на Минералните бани и кв. Банево. Това заяви зам.-кметът по екология и европейски политики Атанаска Николова по време на обществено обсъждане на бюджет`2013.

Вече има избран изпълнител на обекта, който има готовност да започне строителните работи още в края на март месец - обяви пред жителите на квартала Атанаска Николова. Със средствата, спечелени по Оперативна програма “Околна среда”, освен тръбите за канализацията ще бъдат изградени още пречиствателна станция и нови водопроводи. Продължава строежът и на двете къщички за настаняване от семеен тип със средства, спечелени от Община Бургас по проект “Център за настаняване от семеен тип в подкрепа на социалната интеграция на деца в риск”.

В тях ще бъдат настанени деца с увреждания, изведени от институции. Новите автобуси “Соларис”, закупени по проекта за интегриран градски транспорт на Бургас ще обслужват и жителите на Ветрен, а въвеждането на новата транспортна схема на града ще подобри значително транспортната услуга в квартала. През тази година във Ветрен ще бъдат изградени още нова светофарна уредба на кръстовището Бургас - София - Минерални бани и нов тротоар от лявата страна на пътя за Минералните бани.

Жителите на квартала поискаха нови контейнери за отпадъци, озеленяване на парка, велоалея Ветрен - Минералните бани и спортна площадка. Участие в дискусията взеха още главният експерт на кв. Ветрен Христо Кунчев, териториалният директор на “Освобождение” Мария Михалева, общински съветници, директорът на дирекция “Опазване на околната среда” Павлин Михов, управителят на “Бургасбус” ЕООД инж. Петко Драгнев, началникът на общинския отдел “Общофункционален контрол” Мариян Ангелов и представители на поддържащите фирми.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или