Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Да помогнем на Анна да сбъдне мечтата си - да учи кино в Холивуд

Автор: "PoligrafF", от 04.06.2018 0
Анна: Бих искала да бъда първата българка там и да се опитам да допринеса за бъдещето на българското кино!

Анна Дамаскова е на 25 години, родом от Бургас. Завършила е бакалавър специалност режисура в Northern Film School в Англия и оттогава работи в киностудио Ню Бояна. Сега обаче младата нашенка има възможността да сбъдне най-голямата си мечта - да учи в сърцето на Холивуд. За целта обаче са й необходими сериозни средства.

Младата режисьорка се обръща към всички, които имат възможността и желанието да я подкрепят. Анна е приета в най-доброто и най-старото филмово училище в САЩ - USC, School of Cinematic Arts в Лос Анджелис.

”Имам възможността да стана първият български студент в програмата Peter Stark Producing Program - магистър продуцентство за кино и телевизия. Toва е уникална възможност, която имат само 24-ма души, селектирани от стотици кандидати от цял свят. USC е в сърцето на Холивуд и предоставя най-добрия възможен старт в кино индустрията. Преподавателите и гост лекторите съставляват филмовата индустрия, а много от тях са и възпитаници на USC”, обяснява младата жена.

Анна е събрала 7 000 долара, но за първата година са й необходими още 35 000 долара. Цялата двугодишна магистратура пък е на стойност общо 84 000 долара. Учебната година започва на 21-ви август и дотогава тя трябва да е внесла цялата първа такса.

”Сумата, необходима за моето образование, е сериозно изпитание, но възможността, която имам пред себе си наистина си залужава. Бих искала да бъда първата българка там и да се опитам да допринеса за бъдещето на българското кино. Искрено вярвам, че стремежът ми за подобно ниво на развитие ще срещне подкрепа и насърчение”, споделя Анна.

”Аз писах на всички институции в областта на образованието и културата в България, но от много не получих дори отговор. За съжаление няма механизми за финансиране на образование, дори и да става въпрос за такива престижни университети”, посочва още тя.

Кампанията в подкрепа на младата режисьорка се осъществява в интернет.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Честита първа пролет!
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или