Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Двама бургаски огнеборци получиха призове от конкурса "Пожарникар на годината"

Автор: "PoligrafF" , от 07.02.2019 0
Отличени бяха мл. инспектор Христо Едрев от Районната служба в Несебър и инспектор Желязко Ников от Първа Районна служба в Бургас.

Двама служители на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас бяха отличени в раздел „Контролна дейност” в конкурса „Пожарникар на годината”, провел се за 24-и пореден път в София.  Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб, като бургаският екип бе воден лично от началникът на Регионалната служба – комисар Васил Василев.

Младши инспектор Христо Едрев от РСПБЗН – Несебър е многократно награждаван от министъра на вътрешните работи. Той осъществява държавен противопожарен контрол и превантивна дейност на територията на Несебър – град, като проверявания и контролиран от него участък се характеризира не само с множество административни, обществени и жилищни сгради, но и с динамична туристическа дейност.

Инспектор Желязко Ников от Първа РСПБЗН – Бургас осъществява ефективен държавен противопожарен контрол и превантивна дейност в специфичен участък – централната градска част на Бургас и прилежащите комплекси, за който характерна особеност са множеството обществени и административни сгради, болнични заведения, училища и детски градини. През изминалата година ръководения от него отбор от млади огнеборци се представи достойно в проведените районни състезания. 

Освен двамата бургаски представители на 24-тата по ред церемония  за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината” призове получиха още десет достойни служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Те бяха отличени в три направления на дейност – „Държавен контрол”, „Превенция” и „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Традиционно в рамките на церемонията награди бяха връчени на партньори на пожарните служби, както и на отличените за изминалата година доброволци.

На тържеството присъстваха заместник-министър Стефан Балабанов, главният  секретар гл.комисар Ивайло Иванов, директорите на Главни дирекции „Национална полиция“, „Борба с  организираната престъпност“ и „Гранична полиция“, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят  на Фондация “Доверие и закрила” Христо Друмев и др.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или