Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ден на "родната" полиция

Ден на "родната" полиция

Днес, българската полиция отбелязва своя празник. За първи път празникът на родната полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (по стар стил св. Архангел Михаил).

Днес, българската полиция отбелязва своя празник. За първи път празникът на родната полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (по стар стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден – 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерския съвет от 29 януари 1999 г. църковният празник св. Архангел Михаил е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба "Полиция" на МВР със Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР, приет от 40-ото народно събрание на 22 юли 2008 година.

Тържествената церемония по отбелязване на празника ще започне в 10 часа в сградата на Академията на МВР, пред паметника на загиналите служители на Министерството на вътрешните работи, където в знак на почит към колегите си, полицаите ще положат венци и ще издигнат българския флаг, ще бъде отслужен и водосвет за здраве. Празникът ще продължи с тържествена церемония, на която ръководството на вътрешното министерство ще награди полицаи, проявили висок професионализъм и дали съществен принос при изпълнението на професионалните си задачи.

Празникът ще бъде отбелязан и в областните дирекции на полицията в страната с Ден на отворените врати, предвидени са и различни други инициативи.

Пред Областната дирекция на МВР – Бургас също ще се проведе церемония по поднасянето на венци и цветя на паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи. Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Милен Димитров  е в столицата за да получи почетен медал от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Комисар Димитров е отличен за заслугите си като директор на ОД на МВР Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега